DigitaleFotografieTips.nl

10 reacties op “Windows 7 voor fotografen”

 1. Ik blijf gewoon lekker bij vista. Bevalt me overigen prima.

  Marcel.

 2. Ik draai nu al twee maanden windows 7. Werkt prima en stukken sneller dan vista. Ik ben een tevreden gebruiker (icm adobe lightroom 2.5 en een D300)

 3. Ik draai nu op de meeste systemen windows 7 en ik vind de snelheid gelijk, of misschien zelfs wel beter als windows xp op hetzelfde systeem.
  Het draaid soepel en geeft idd een stuk minder meldingen. Windows 7 is wat dat betreft echt een toppertje!

 4. Na een upgrade naar 16GB draait hij als een zonnetje :)

  1. Harde schijfruimte?! ;)

 5. ehhhh, “User Access Control”? Je bedoelt wellicht “User Account Control”? Is trouwens in Vista ook heel goed te onderdrukken mbv een registertweak, zie http://www.tweakvista.nl/tweak-windows-vista/beveiliging/uac-user-account-control-uitschakelen.aspx Maar waarom zou je ‘m uit willen schakelen? Zit je elke dag programma’s te installeren? Zo niet, lekker aan laten staan, is alleen maar een extra beveiliging! Er is trouwens al gebleken dat Win7 onveiliger is dan Vista (dankzij de onderdrukking van UAC) en zodra je een paar updates gedaan hebt, meteen een stuk langzamer wordt. Ben je momenteel tevreden met je Vista? Lekker blijven gebruiken! Werk je nog met XP? Dan wordt ’t wellicht tijd voor een nieuwe PC… ;)

 6. Ik werk sinds kort met Windows 7 en kom nogal wat nadelen tegen t.o.v. XP. Mijn grootste ergenis: Ik gebruik de verkenner altijd om even snel door mijn foto’s te bladeren. Onder XP kan ik de ene foto naast de andere slepen zodat je ze snel kan vergelijken met photoviewer. Onder windows 7 kan dat niet meer. Weet iemand daar een trucje voor?

 7. Hey, ik heb net Windows 7, kan er nog niet zo goed mee werken maar is wel zeer handig!
  Ik zal het wel rap leren ;-)

  Grtz, Alfons

 8. Voor mij een voordeel de functie waarmee je twee schermen naast elkaar kunt laten weergeven door het ene scherm links uit beeld te slepen en het andere scherm rechts uit beeld. Windows 7 zet ze dan netjes naast elkaar.
  Maar grote nadeel is dat onder XP en Vista kan de ene foto naast de andere slepen. Onder windows 7 kan dat niet meer.
  Ik had liever Vista. Waarom iets verbeteren en de anderen uitlaten??? een stap vooruit en twee achteruit dat is Windows 7

 9. Kenneth,

  Deze link vind ik handiger voor een compatibiliteitsoverzicht van de canon producten:

  http://www.canon.nl/operating_system_drivers/index.aspx

  MVrGr,
  Erik

Laat een reactie achter