DigitaleFotografieTips.nl

45 reacties op “Begin je eigen fotoblog”

 1. Hallo Kenneth,

  Geweldig dit artikel. Toeval of niet, ik zat deze week net te denken om zoiets te gaan doen. Had echter geen idee hoe iets dergelijks werkte. Ga het goed doorlezen en laat je weten of het is
  gelukt. Nogmaals bedankt. Super.

  Groetjes,
  Brigitta

 2. Ik heb sinds mijn halfjarige reis naar Portugal een fotoblog; het is inderdaad erg leuk. :-) Dank voor de tips!

 3. Hoi Kenneth,

  Ik heb al enkele foto’s op http://www.footo.nl staan maar dit lijkt mij leuker. Bedankt voor de tip. Aanstaande feestdagen al weer gevuld denk ik.

  Groetjes Marco

 4. Hoi Kenneth,

  Gelijk maar even daad bij het woord gevoegd. Reactie plaatsen op andere sites ;-) Heb sinds halverwege februari een foto blog: http://www.1pictureaday.com.

  Niet elke dag even veel inspiratie en/of tijd maar het is vooral leerzaam. Je leert je camera een stuk beter kennen, doordat je hem elke dag gebruikt.
  Ik maak gebruik van een combinatie http://www.tumblr.com en flickr. Juist om de simpelheid, waardoor de foto’s het belangrijkst zijn. Wellicht stap ik nog een keer over op wordpress, zodat er makkelijker commentaar bij een foto gegeven kan worden en niet alleen maar via flickr.

  Dank voor de tips!

  grt,
  Marien

 5. Goed initiatief… Nieuwe bloggers kunnen ook in aanmerking komen om hun blog via http://www.foto.newsbees.nl website gratis te promoten. Dus aan de slag en zet je foto’s met verhalen op je blog!

  Stan

 6. Hallo Kenneth en anderen,

  Al een tijdje ben ik bezig met het design en de onderwerpen voor m’n website. In die tijd heb ik een hoop links en handige tools opgeslagen. Daarin kwam ik ook de Flickr Photo Album plugin tegen. Als je die toevoegt aan WordPress, kan je de foto’s van je Flickr-account laten zien op je website. Ik ga ‘m zeker gebruiken.

  Groet,

  Remco

 7. Leuk interssant artikel, Kenneth!
  Ik ben vorige maand begonnen met een mijn fotografieblog op http://www.mikevisser.nl/blog
  De content is nu nog beperkt, maar ik doen mijn best om er snel leuke artikelen op te zetten. Ik gebruik ook WordPress en ik heb Comments ook aan staan. Mochten lezers nog tips hebben voor de opmaak of de inhoud, dan hoor ik het graag!

  Groet,

  Mike

 8. Kenneth,
  Een paar dagen bezig geweest om een blog te maken. Het had wat voeten in aarde maar het is gelukt, zie camarastel.wordpress.com.
  Maar hoe krijg ik deze blog nu onder de mensen, moet ik gaan folderen? Mijn Engels is net zo als mijn Spaans maar het Nederlandse koeterwaalse van WordPress is voor mij niet bepaald verhelderend.
  Vandaar vraag ik aan jou of andere mensen hoe doe ik dat.
  Groet,
  Gerrit

 9. Beste Gerrit,

  Applaus, het ziet er goed uit :) Je bent eigenlijk al goed bezig om de site onder de aandacht te brengen door bij je reactie het adres te vermelden en ook op Flickr zie ik een linkje. Als je reacties achterlaat op andere sites en in het “Website (optioneel)” deel je adres vermeldt kunnen mensen makkelijk doorklikken naar de site. Beheerders van sites zullen dit vaak doen om eens te kijken wat voor vlees ze in de kuip hebben en hoe andere mensen met hun site omgaan.

  Veruit de meeste bezoekers komen via Google. Google heeft even de tijd nodig om je site te vinden, je kunt ze een handje helpen door je site aan te melden op http://www.google.nl/addurl/?continue=/addurl . Het thema wat je gebruikt is al aardig ingericht om het makkelijk voor Google te maken de site te vinden, WordPress.com verwijst al naar je blog.

  Door de titel van het bericht voor de website naam te plaatsen en tags aan de foto’s maak je het makkelijker voor Google om de juiste zoekwoorden bij de site te plaatsen. Goed op weg.

 10. Hallo Kenneth en anderen,

  Een geweldig artikel heb je hiermee gepost! Na wat wikken en wegen ben ik aan de slag gegaan met het maken van een eigen fotoblog. Ik was al een tijdje op zoek naar een medium om foto’s te presenteren aan het ‘publiek’. Dit is helemaal wat ik zocht! Bedankt!
  Het resultaat tot nu toe kun je hier bekijken: http://kareldemuynck.wordpress.com/

  Groetjes,
  Karel

 11. pixelpost is geweldig.
  Als het zou werken….

 12. http://www.mijnalbum.nl/Album=J4RQUVUE

  Mijn album is ook een optie

  Ik verkoop tegelijkertijd mijn bewerkingen voor 5 euri’s

  Ik weet niet of dit zo mag, maar is bedoeld als voorbeeld anders halen jullie hem gewoon weer weg ;)

 13. Hallo,

  Heeft iemand een idee hoeveel foto blogs er in Nederland zijn?

 14. Hoi Kenneth,

  Was laatst bij je presentatie op het fotofestival Epe. Erg interessanst en leuke om je eens “live” in het wild te zien. Je verwees naar je website waar deze presentatie terug te vinden is. Misschien zoek ik niet goed genoeg, maar ik kan ‘m niet vinden.

  Zou je me misschien de link willen mailen?

  Alvast bedankt voor je moeite.

  1. Hoi Jody, dankjewel voor het bijwonen van mijn lezing. Ik heb de sheets op http://www.kennethverburg.nl/2010/05/29/fotofestival-epe/ beschikbaar gemaakt, daar kun je ze downloaden in PDF vorm.

 15. heerlijk artikel en ga ermee aan de slag, als (beter) alternatief voor de opgeheven flickr account.

 16. Bedankt voor dit artikel (en alle andere). Ik plaatste mijn foto’s altijd op diverse Albumsites (mijnalbum, Photobucket, tinypic etc) om ze te kunnen plaatsten in fora. Maar dit is eigenlijk een veel beter platform.

  Hans

 17. Top artikel! Hier kan ik mee aan de slag.

 18. Je kan bij webhosting bedrijf ook eigen domeinnaam+hosting nemen en wordpress installeren. Dit kost maar 30 euro per jaar. Op deze manier kun je website volkomen naar je hand zetten.

 19. Wat Rinze noemt heb ik ook gedaan, een wordpress installatie bij een webhoster op mijn eigen domein.
  Dat bevalt me heel goed. Het is erg leuk om te doen.

 20. Heeft google ook niets om je foto’s overzichtelijk online te zetten?
  Ik gebruik Extrafilm (smartphoto nu) ook wel, maar dat is omdat ik ook graag posters en canvassen en fotoboeken bestel met hun…

 21. Hele goede tips! Vergeet ook niet om de SEO plugin te installeren bij WordPress. Zo wordt je beter gevonden!

 22. Goede Tips!

 23. WordPress is lekker simpel, flexibel en kan tóch alles wat je wilt!

  1. @Floris dit is heel erg afhankelijk van je eigen kennis. WordPress is in de basis niet zo moeilijk en er is veel mogelijk als je geen kennis hebt van PHP/HTML/CSS.

   Maar als je template wilt aanpassen of zelf wilt maken is er toch wel kennis nodig van PHP/HTML/CSS. (dan houd voor de meeste simpel wel op) ;-)

   Zelf heb ik een plug-in draaien die mijn flickr Sets en foto’s toont op mijn wordpress site. Helaas word deze plug-in niet meer ondersteund sinds 2008.
   Heeft mij toch best wel wat tijd en energie gekost om deze werkend te krijgen en aan te passen naar mijn eigen wens. (heb de template van de plug-in voor groot deel herschreven evenals onderdelen van de plug-in zelf) Zo simpel was dit helaas niet.

Laat een reactie achter