DigitaleFotografieTips.nl

PMA2009: Drie nieuwe Sigma lenzen

Sigma heeft drie nieuwe lenzen aangekondigd, instaplenzen met beeldstabilisatie en een ultra groothoek met een vast diafragma.

Sigma 10-20

De Sigma 10-20 f/3.5 EX DC HSM is een ultra groothoeklens met een vast diafragma van f/3.5 over het hele zoombereik. Ongeveer 10% groter dan de populaire 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM. De lens heeft een minimum focusafstand van 24cm door het gehele zoombereik en heeft speciaal glas om chromatische abberatie tegen te gaan. De lens is ontworpen voor APC-C/DX sensor, dus crop-factor camera’s, en is beschikbaar met een Sigma, Canon, Nikon, Sony en Pentax bajonetvatting.

Sigma 18-50

De Sigma 18-50 f/2.8-45 DC OS HSM is een alternatief voor de standaard kitlens, met beeldstabilisatie. De nieuwe OS beeldstabilisatie werkt ook met Sony en Pentax bodies met ingebouwde beeldstabilisatie. Het heeft ook een grotere maximale diafragma opening dan de kitlenzen die worden meegeleverd. Sigma’s Hypersonic motor zorgt voor snel en stille autofocus. De lens is ontworpen voor APC-C/DX sensor, dus crop-factor camera’s, en is beschikbaar met een Sigma, Canon, Nikon, Sony en Pentax bajonetvatting.

Sigma 50-200

De Sigma 50-200 f/4-5.6 DC OS HSM is een nieuwe budget telezoom lens. Heeft dezelfde beeldstabilisatie als de 1850mm f/2.8-4.5, kan dus werken met de ingebouwde stabilisatie in de Pentax en Sony camera’s. Apart voor een budget lens is dat hij een hypersonic motor heeft en een intern focus systeem zonder ronddraaiend voorste element. De lens is ontworpen voor APC-C/DX sensor, dus crop-factor camera’s, en is beschikbaar met een Sigma, Canon, Nikon, Sony en Pentax bajonetvatting.

Blijf op de hoogte als er een nieuw artikel wordt geplaatst, neem een gratis abonnement op de RSS feed of de nieuwsbrief! Stel je vragen op vragen.digitalefotografietips.nl.

Laat een reactie achter