DigitaleFotografieTips.nl

13 reacties op “Tweedehands foto apparatuur”

 1. Goede tips! Wellicht over een half jaar een d700, d300s of d7000 aanschaffen als nieuwe main body (d90 als backup) die gaat hoogstwaarschijnlijk 2dehands :)

 2. bedankt voor dit interessante artikel !

  mijn D300 mag binnenkort als tweedehands de deur uit
  een prima toestel dat steeds goede diensten bewezen heeft maar .. ‘k heb hem twee jaar en dan is het wel geweest
  sorry trouwe makker !

 3. Mijn Nikon D40 wil ik eigenlijk ook verkopen maar een redelijk bod is moeilijk te vinden.

  1. probeer het eens op de zoekertjespagina van Seniorennet mr. Schuurman

   reeds enkele malen goede resultaten geboekt

   http://www.seniorennet.be/Pages/Zoeken/zoeken.php

 4. Dit is ook wel een goede site

  http://www.fotoapparatuur.nl/2deHands

  Ik heb er zelf een hele goede 2e-hands 70-300 vandaan gehaald.

 5. Ik heb een aantal dagen geleden voor €100 een prima D40 op de kop getikt met kitlens. Enige nadeel is dat de autozoom niet meer werkt (maar of dat nou een nadeel is). Komt gewoon van marktplaats. Goed zoeken en geduldig zijn!
  Mijn vader had nog een 35mm f/2.5 lens, een 50mm f/1.8 lens, een 100mm f/2.8 lens én een teleconverter van back in the days. Dus ik ben helemaal voorzien.

 6. Ik overweeg een tweedehands Canon 5D aan te schaffen (1e model), twijfel tussen deze en een nieuwe Canon 600D.
  Ik kan niet goed vinden hoe lichtgevoelig de sensor van dit eerste model 5D is en of de ruis bij deze 5D meer is dan bij de 600D.

  Ik heb een 600 gehad maar ben omgeslagen met de kano en ben in afwachting van de verzekering. Vandaar dat ik nu heroverweeg wat ik m’n volgende aanschaf zal zijn.
  Mijn ervaring met fotograferen met hoge iso-waarde met de 600 is goed maar weet niet hoe dat met de 5D zal zijn.

  Iemand ervaring/advies? Ook over andere eigenschappen van de 5D?

  1. Hallo, de 5d vergelijken met een 600, is zo ongeveer hetzelfde als een Golf met een porsche. De fullframe en 21 megapixels van de mark 2 zijn eindeloos.

   1. De 21 MP van de Mark II vind ik persoonlijk niet eindeloos. Zelf gebruikte ik de 5D II naast een 5D III, waarvan de 5D II het pand heeft verlaten. De 5D II vervangen voor een Fuji X Pro1 met crop sensor, waarvan de ISO prestaties gelijk en zelfs beter is.
    De 5D III heeft wel een betere IQ, maar wordt hier nog maar zelden gebruikt. Er is altijd beter en mooier, maar het gaat om de gene die de knoppen bedient. Zie met regelmaat foto’s voorbij komen van camera’s als de 600D die vele maler beter zijn dan die genomen zijn met een 5D II of beter.

    We laten ons soms gek maken door de MP en hoge ISO race en alle fancy functies die de meeste moderne camera’s hebben.

  2. Ik zou zeggen staar je niet blind op de hoge ISO prestaties. Met de 600D zijn erg goede foto’s te maken in.

   Vraag die bij mij opkomt is al snel met welke objectieven wens je de 5D Mark 1 te gaan gebruiken ? Dit is wel geen belangrijke factor voor de ruis, maar wel mede van invloed op het totaal plaatje. Dit wil men nog wel eens vergeten ;-)

   Persoonlijk zou ik kijken naar een 650 of 700D en mocht je echt een Full Frame wensen om te kijken naar bijvoorbeeld een 5D II / III of 6D. De 5D I is toch al behoorlijk verouderd. Zeker niet slecht, maar neem aan dat je hier paar jaar mee wilt fotograferen ? dan zou ik zelf investeren in iets nieuwere camera.

 7. hallo ik gebruik een tele 75 – 300 – maar kom af en toe wat te kort met vogels foto gra. wat kan ik daar aan doen ik hoor graag van u bv dank kees

  1. Makkelijkste antwoord hierop is koop een objectief met meer mm, maar ook al heb je meer mm dan zul je mm te kort komen.

   Soms crop ik een foto om de juiste beeld te verkrijgen.

 8. Camera’s nemen vrij snel in waarde af. Een toestel van n jaar oud heeft ms 30.000 klikjes, terwijl het er wel 100.000 a 300.000 aankan ! En die 100.000 haal je zelf ook niet, want dan heb je het zelf al verder verkocht om n nieuwere tweedehands body te kopen …

  Lenzen behouden hun waarde of worden zelfs duurder, zeker als de opvolgers 50% of meer duurder zijn (bv Canon 70-200 mm f2.8 IS) en de oude versies niet meer nieuw in de winkel liggen.