DigitaleFotografieTips.nl

8 reacties op “Tips voor architectuurfotografie”

 1. Hallo Kenneth,

  Ik was wederom op zoek naar info en dan kom ik toch al weer snel uit op jouw site. Perfect al die moeite die jij hierin stopt, ga vooral zo door. Met name wil ik jou complimenteren met 2 uitmuntende foto’s [tenminste dat vind ik] gebouw gefotografeerd in een plas water en de golden gate bridge in een raam.

  groet, M. Mensink

  1. Helemaal mee eens, mede betreft de twee foto’s die er ook wat mij betreft uitspringen. Lang leve het effect van (weer-) spiegeling in fotografie. Daarbij ook heel fijn dat je aangeeft met welk softwarepakket ‘scheve’ gebouwen in een foto rechtgezet kunnen worden. Ik wil me met name gaan richten op groothoekfotografie in gebouwen en zal dan last krijgen van deze scheefgroei.

 2. Goede avond Kenneth,

  Ik zou graag nog een keer beroep willen doen op jouw hulp. Een vriend van mij heeft een website waar hij huizen verhuurt met een nautisch vleugje eraan. Deze huizen hebben eigen ligplaatsen voor boten.

  Nu heeft hij mij gevraagd of ik een aantal mooie foto’s voor hem kan maken met deze huizen op de achtergrond.

  Hij kent wat lokale mensen die als modellen willen werken en hij weet ook twee zeilboten te regelen.

  Ik zou de “shoot” vanaf rond een uur of 6 s’avonds willen beginnen en dan doorgaan totdat de zon ondergaat (of zelfs iets daarna nog.)

  Naast de foto’s met de huizen op de achtergrond wil hij ook wat foto’s van de zeilboten in actie. Ik zou me iemand voor kunnen stellen die met de kaart in hand aan de boeg staat en naar de huizen wijst. Of een koppeltje zit de knuffelen aan de reling. Dit soort dingen. Vakantiegevoel gewoon.

  Mijn camera is een D90 met de 18-105 kitlens. Zou jij qua uitrusting en voor het shooting zelf nog tips voor mij hebben? Of hoe ik deze het beste kan beschermen? Ik hoor het heel graag!

  Groeten,

  Rene

 3. Ik kan erg genieten van het fotograferen van gebouwen. Precies hoe je het omschrijft: ‘op zoek zijn naar abstracte vormen of een mooi lijnenspel.’ Tot nu toe fotografeer ik met een compactcamera, wat prima is, maar toch ook beperkt. Wil ik meer?
  Gisteren kreeg ik het hierover met een vriend en hij bood accuut zijn oude spiegelreflexcamera aan om ermee te oefenen en uit te vinden of ik het ook echt zo’n leuke hobby vind als dat ik denk. Dus nu ga ik flink aan de slag, heel veel zin in! Zo’n artikel als dit maakt mijn hart warm. Warmer dan bij landschapsfotografie, portretfotografie, sportfotografie of natuurfotografie :-). Bedankt voor je site!

 4. Bedankt voor de tips. Het is een grote hobby geworden om architectuur te fotografen. Ik kan hier echter nog een stuk beter in worden.

 5. Boeiende tips. Waarvoor dank. Toch heb ik nog een vraag. Ik wil namelijk een foto eindwerk maken over architectuur. Ze moet ongeveer 30 à 40 fotos bestaan. Hoe maak ik die boeiend ?