DigitaleFotografieTips.nl

32 reacties op “De herfst fotograferen”

 1. Je hebt een bijzonder mooie site met relevante en leerzame artikelen, waarvan het bovenstaande artikel over de herfst weer een goed voorbeeld is.

  Ik kom geregeld terug op je blog om de laatste foto’s te bekijken die je erop hebt gezet. Erg mooi!

 2. Mooie foto’s, goede tips!
  je staat bij mijn favorieten!

 3. Prachtige foto’s

  Ik heb net een spiegelreflexcamera en kom regelmatig op je site om de tips te lezen en de foto’s te bekijken! Natuurlijk staat je site bij mijn favorieten!

 4. Erg leuke site, goede opbouw met verwijzingen, goed leesbaar en (dankzij) een cursus digitale fotografie begin ik het zelfs te snappen. Mooie foto’s, maak je die allemaal zelf? Vooral op internet blijven!!!! bedankt voor het delen van dit alles!!

  gr. Irma.

 5. Dank voor alle complimenten! De foto’s zijn inderdaad allemaal door mijzelf gemaakt, tenzij anders staat vermeld. Op mijn persoonlijke weblog plaats ik elke dag een nieuwe foto.

 6. nadat ik lightroom had gegoogled kwam ik op jouw inspirerende website terecht. Erg duidelijke uitleg van lightroom. Ontdekte daarna dat je ook zeer mooie foto’s maakt, met zoals nu goede praktische tips voor de herfst. Heb sinds de zomer een Canon EOS 450D, met jouw tips ontdek ik steeds meer mogelijkheden, dank. Heb direct een RSS feed abonnement genomen op jouw website.

 7. Inderdaad, voorjaar en herfst de mooiste tijd om meer sfeer in een foto te brengen. Het licht is niet zo scherp en dat geeft meestal een heel mooi effect aan je foto’s. Faforiete tijd om te fotograferen.

 8. Misschien een beetje brutaal maar zou u ook de exif data erbij willen zetten. Ik vind het namelijk handig om dingen te vergelijken en zo mooiere foto’s te maken.

 9. Mooie tips inderdaad! Heb zojuist een nieuwe camera gekocht maar eigenlijk net op een tijdstip dat ik hem eigenlijk weinig gebruik omdat ik het dus moeilijk vindt iets leuks/moois te vinden in de herfst. Dankzij jou post toch nog wat leuke ideen bedacht :)

  @Fotomaarten
  De website beheerder zet zijn foto’s op Flickr, die haalt de exif data weg en zet deze als extra informatie op de site. Klik op de foto en klik op more info onder het camera type rechts onderin (wellicht moet je ingelogd zijn)

 10. hallo kenneth

  Echt een super site. Ik heb al heel wat geleerd van je tips. Ik ben sinds de zomer echt druk aan het fotograferen, en lezen over fotografie. Ik ben nog een echte beginnen. Ik was een tijdje geleden naar het bos geweest en heb met jou tips wat foto’s van paddestoelen gemaakt. Op mijn blog staan een aantal foto’s: http://martie-theblog.blogspot.com/2009/11/paddestoelenfotografie.html
  Ik hoor graag wat je er van vind

 11. fantastische foto’s superrrr!!!
  Ben sinds mei dit jaar ook begonnen met deze geweldige hobby!!
  Altijd fijn tips te krijgen…. keep up the good work!!

 12. Prachtige site en vooral zeer duidelijk!
  Dit is een ideale site voor wie iets, tegen eigen tempo, van fotografie wil leren.
  Ik heb er alvast veel van opgestoken en ook in de praktijk omgezet.
  En dat ga ik waarschijnlijk volgend weekend weer doen, want ik kreeg gisteren nog telefoon dat een befaamde boom in een klein polderdorpje, tegen volgende week in zijn mooiste herfstkleuren zal staan!
  Blijf ons vooral verder boeien, Kenneth!

 13. Ben net nieuw op je website, en bewonder je foto’s!

  Wil vooral de fotobewerking meer onder de knie krijgen.

  Ik zou het erg interessant vinden om te zien welke instellingen jij gebruikt bij een foto, staat dit ook ergens?

 14. Prachtige foto’s!
  Dikke proficiat!
  Marina

 15. Hallo Kenneth,

  Ik zat net te bedenken hoe ik de mist mooier op de foto zou kunnen krijgen.
  Dankzij jouw tips moet het lukken denk ik.

  Bedankt!

 16. Hoi Kenneth, wederom een mooi en duidelijk artikel met prachtige foto’s die zin maken om gelijk de jas aan te trekken, en met fotorugzak op zoek te gaan naar mooie objecten. Toch is het een uitdaging om jouw tips en trucs in realiteit om te zetten. Het blijft een “hell-of-a-job” om zo’n foto’s te maken zoals jij ze maakt. Complimenten.

  groet,
  Helmut

 17. Hallo amigo, verheug mij altijd als een kleinkind op de komst van je mailing, en alweer heb je mij helemaal happy gemaakt met je uitleg over Herfstfotografie. Leer zoveel van jou, veel meer dan al die jaren op de fotovakschool! Ben ook weer alles wezen uitproberen, je vele tips en duidelijke uitleg zorgen ervoor dat ik gelijk naar buiten ga en alles in de praktijk uitprobeer. In de regen fotograferen, had ik nooit gedaan, durfde niet, nu ben ik een ochtend er op uit geweest in Zuidlaren en heb daar geweldige foto’s gemaakt, in de regen! Super maestro…super….dank je wel dat je zoveel moois met ons wilt delen….

  groet, Puri

 18. Heb je ook een boek met al deze tips?
  Marina

 19. Nou Kenneth, bovenstaande bewijst het INSPIREREND artikel…..ik geniet ook weer even van je mooie foto’s…..Nee hoor we gaan gericht en bewust (The Moment it CLicks) door om de herfst en naderende winter te fotograferen……..ga zo door fijne dat je weer iets actiever bent…..kan me voorstellen dat het niet niks is en bloggen en zo’n site zoals deze bijhouden……succes…..en plezier vooral in wat je doet……

 20. Hoi Kenneth

  Geweldig dat je deze foto’s en tips weer met ons wil delen
  Ik heb ook op je site gekeken voor de dagelijkse foto en ik moet zeggen echt prachtig ondanks de grauwe lucht ook dat geeft weer inspiratie omdat ik altijd heb gedacht dat de foto;s met dit weer veel minder zouden zijn
  Maar dat is dus duidelijk niet zo
  Bedankt !
  Groet Ada

 21. Dag Kenneth,
  Weer eens prachtige foto’s.
  zou je mij enkele tips kunnen geven om sequentieel te fotograferen.
  thx en ik kijk weer uit naar je volgende foto’s en tips
  An

 22. De herfst is zeker één van mijn favoriete seizoenen. Meestal vind je mij dan buiten als de zon schijnt! Heb foto’s maken met mist e.d. nog niet uitgeprobeerd, het lijkt me wel heel ‘spannend’ !

 23. f-e-n-o-m-e-n-a-a-l

  uitleg over fotografie in een klare taal

 24. Fantastische foto’s en bedankt voor de goede tips
  ben dol op de Herfst
  Met vriendelijke groet
  Janny

Laat een reactie achter