DigitaleFotografieTips.nl

3 reacties op “Stel vragen aan jezelf”

 1. Ik heb dit artikel gelezen en kan maar een reactie geven: Erik stel jezelf de vraag “waarom stellen mensen vragen”. Gebruik het bovenstaande artikel en geheid kom je zelf uit op een antwoord of een vermoedelijk antwoord. Als je de vraag aan mij zou stellen, dan krijg je als antwoord “Je hebt vermoedelijk zelf al het antwoord, maar je wilt graag een bevestiging van je eigen vermoedens”.
  Zullen we deze site houden waarvoor Kenneth hem in leven heeft geroepen, namelijk fotografie, met al zijn mooie kanten maar ook zijn onzekerheden.
  Een goed, gezond en een fijn fotografiejaar 2012 toegewenst.
  Gerrit Stel

 2. Hoi Gerrit,

  Allereerst wil ik voorop stellen dat ik samen met Kenneth aan dit artikel gewerkt heb. Juist omdat het een artikel is dat over een bepaalde visie iets zegt en dat gevoelig kan liggen. We hebben samen hieraan gewerkt om dat zoveel mogelijk te ondervangen. In overleg hebben we besloten om enigszins open te laten wat we precies bedoelen. We willen niet exact alles invullen, we willen mensen laten nadenken over hun visie op fotografie en alles wat daarmee samenhangt. En het leuke en interessante van dit soort stukken is dat het sommige lezers totaal niet zal aanspreken en anderen weer wel ;)

  Mensen stellen vragen om te leren. En dat is goed en dat heb ik aangegeven. Ik stel echter ook dat er naar mijn idee snel teveel gevraagd wordt en te makkelijk gevraagd wordt.

  Ik ben niet op zoek naar een bevestiging van mijn vermoedens, als ik daarnaar op zoek was geweest, dan had ik dat op een andere manier gedaan ;)
  Wat ik in dit artikel doe is mensen oproepen om hun eigen kracht te gebruiken en hun eigen creativiteit los te laten op wat ze doen. Dat heeft niets, en tegelijkertijd alles met fotografie te maken.

  Vul het dan ook in zoals je zelf wilt en bij jou past, de keuze is aan jou en niet aan mij. In dit hele artikel schets ik een bepaald beeld en dat kan je aanspreken of niet. Degene die het niet aanspreekt legt het naast zich neer, de ander doet er iets mee ;)

  Alvast een goed nieuwjaar toegewenst!

  Erik

 3. Hallo allemaal, Kenneth, Erik en Gerrit,
  (maar even appart genoemd)
  Chapeau voor zowel Kenneth als Erik die niet aflatend veel energie gestoken hebben om iedereen zo goed mogelijk te helpen en van dienst te zijn. Helaas Gerrit mag dat denk ik wat meer respect hebben. Ondanks dat er wel eens een beetje de plank niet helemaal recht is/wordt geslagen.
  Vragenstellers zijn nogal eens gemakzuchtig en pakken positieve respons niet altijd zo op.
  Komt het antwoord niet altijd overeen met het tevoren verlangde antwoord?
  Hoeveel eigen onderzoek hebben al te gemakzuchtige vragenstellers zelf al gedaan?
  Hoeveel vragenstellers hebben de knop “stel je vraag” al ontdekt en de antwoorden die daar al te vinden zijn?
  En alle informatieve artikelen op deze site?
  Erik en Kenneth voel je niet aangesproken. Je kan nog zoveel goed doen maar je wordt afgerekend op de paar misser(tje)s die je maakt. Ga vooral op de ingeslagen weg door.
  Jullie worden absoluut heel veel gewaardeerd! En af en toe een schoonheidsfoutje, ach so what.
  Mooi dat jullie samen de handen ineen hebben kunnen slaan en met mekaar voor zo velen klaar staan.

  Ik wens iedereen een mooi fotografiejaar voor heel 2012 met vooral heel veel plezier en Kenneth & Erik .. PROOST!!!

  The BLITZZ en groeten,
  Alex.