DigitaleFotografieTips.nl

18 reacties op “Creatief met tegenlicht fotograferen”

 1. Hoi kenneth,

  waar heb je die landschapsfoto’s gemaakt..? Ziet er erg aantrekkelijk uit :-)

  Groet simon

 2. Hoi Simon,

  Deze (behalve de molen vanzelfspreekend) zijn gemaakt in Schotland, op Isle of Skye (met flare) en bij een meer richting Isle of Skye.

 3. Bedankt voor de reactie. Die plek zet ik op mijn vakantie lijstje. Had inderdaad al gehoord dat Schotland heel erg mooi is.

  Thanks, groet Simon

 4. Het land is erg de moeite waard, vooral als je eigen vervoer hebt want het OV is beperkt. In het artikel over Landschapsfotografie staan nog veel meer beelden van Schotland.

 5. Mijn complimenten voor de mooie foto’s. Hopelijk lukt mij dat — als beginnend fotograaf — ook binnen niet te afzienbare tijd. De tips en uitleg op je site zullen me daar vast bij helpen.

 6. HOi ,

  Ik heb een vraagje over tegenlicht.
  Hoe moet je dan best je camera instellen?

  IK vind jou voorbeeld foto’s heel mooi.
  Maar ik krijg dit niet klaar. Heb jij nog tips waar ik op moet letten? Want ik zou het wel is graag willen proberen. Alvast bedankt voor de hulp. Groeten iris

 7. Hoi kenneth,
  Via je site heb ik net een aantal goede tips gelezen m.b.t de juiste instellinjg bij tegenlicht. Fijn! hier kan ik echt wat mee. Toch heb ik nog een vraag.

  Vaak moet ik foto’s maken in grote ruimte (hal) waar beperkt licht is. Een flits kan dan niet de hele ruimte belichten. Vaak is er dan ook nog een raam waar beperkt daglicht door komt. Een langere sluitertijd is dan dus geen optie omdat er op de plek van het raam een helder wit (uitstralend) vlak komt. Hoe los ik dit op? Kan ik dit met instellingen verhelpen.

  Hopelijk kun je me helpen

 8. He Kenneth,

  Mooie foto’s. Ook die op het Max Eeuweplein. Bedankt voor de tips. Je hebt een heldere uitleg en een duidelijke structuur. Zeer leerzaam.

 9. Hoi! Wat een onwijs leuk site.
  Op welke stand moet ik mijn camera zetten als ik spotmeting wil gebruiken? Ik heb een Nikon d3100 .

  Groetjes! .Sander

 10. Leuke tips! Ik ben er meteen mee aan de slag gegaan om het eens te proberen, en met een leuk resultaat!

 11. Hoi Sander

  Mijn tip is lees eerst je boekje eens goed door

 12. Goede dag,

  Om een vogeltje bijvoorbeeld te fotograferen met tegen licht , en dan ook nog zien wat het is . Dat blijft bij mij als beginnend hobby fotograaf toch een probleem. Hebt u de uitkomst voor mij