DigitaleFotografieTips.nl

25 reacties op “Verwijderde foto’s herstellen”

 1. Zie ook het vorige artikel over dit onderwerp… http://www.digitalefotografietips.nl/achtergronden/fotosterughalen/

 2. Een waar verhaal. Als case manager bij een data recovery bedrijf komen wij maar vaak genoeg tegen dat bovenstaande tips niet gevolgd worden, vaak met veel verdriet als gevolg.

  Het belangrijkste is: “Schrijf” dus niet meer naar de kaart, ook niet om te proberen of hij het nog wel doet.

  Koop of gebruik dus de rest van de periode/vakantie andere kaarten en bij thuiskomst scan de kaart met (gratis) recovery software.

  Wat ook mogelijk is, is dat de kaart fysiek (hardwarematig) defect is. Dat is een fout van geheel andere orde. Dan is fysieke flash recovery nog de enige optie. Gespecialiseerde data recovery bedrijven kunnen dat veelal wel uitvoeren voor je.

  1. Jeffrey ik heb ook een VERBATIM externe opslag die niks meer doet, verbatim kon m niet maken en helaas heb ik geen 800,– om hem te repareren

   dus als je daar nog iets voor weet?

 3. Hoi Kenneth,

  Ik heb eens wat geëxperimenteerd met Recuva. Als een SD-card bijvoorbeeld 2x wordt geformatteerd dan zijn de foto’s nog steeds allemaal terug te halen. Wie dus een harde schijf per ongeluk heeft geformatteerd kan dit herstellen met Recuva. Downloaden kan via de website: http://www.piriform.com/recuva

 4. Ik heb geprobeerd voor mij hele belangrijke foto’s terug te halen met Recuva. Ik heb mijn geheugenkaart in een card reader geplaatst, maar kreeg een melding dat er geen mediakaart gevonden werd o.i.d. Ik kan via de card reader ook de foto’s die nog op de kaart staan niet zien, heeft iemand enig idee wat het probleem is? Ik wil de foto’s dolgraag terug! Alvast bedankt!

 5. Wauw, ik was ook alles kwijt, maar dankzij de tips hier en recuva heb ik ze weer terug!

  Mijn dank is enorm groot!

 6. Geweldig! Dank voor de tip. Even downloaden en zoeken op de juiste schijf. Alle dierbare herinneringen weer terug.
  Dank

 7. WEEEEEH het lukt me niet en t zijn mijn foto’s van een hele week vakantie en nog wel op de manuele stand genomen voor het eerst !

 8. Beste mensen, ik heb mijn foto’s van eindejaar per ongeluk gewist via IPAD deze stonden op SD kaartje hoe kan ik deze terug krijgen?

  Mvg Daisy

 9. Daisy

  Installeer Rescue Pro (freeware) van op het internet. Daarmee kan je je kaarten scannen op wat er nog allemaal te vinden op je kaartje. Daarna kan je uit die resultaten gaan kiezen wat je effectief wil terughalen.

  Let op! Zet je heropgeviste foto’s op een andere schijf dan van waar ze komen!

  1. Beste,
   Is het gelukt om je foto’s terug te halen en wat deed je precies?

   Mvg

   Filip

 10. Kan ik mijn foto’s van mijn SD kaart ook terug laten halen door een professional, die veel beter weet wat hij of zij doet dan ik? Zo ja, hoeveel kost dat dan? Groetjes.

 11. Ik ben net als andere foto s kwijt van de vakantie. Ik heb de kaart na constatering niet meer gebruikt. Ik heb de camera (nikon d5100) aan de pc gekoppeld. Blijkbaar werkt dit niet en dien ik op de een of andere wijze de sd kaart in de pc te krijgen. Kan iemand me helpen heo dit moet?

  mvg,
  Mirjam

  1. Of je je foto’s kwijt bent valt nog te bezien.
   Haal je SD-card eens uit je camera en stop hem in de cardreader van je pc. Als deze geen cardreader heeft neem dan een losse cardreader en sluit die aan op je USB-poort. Nu kan je alle bestanden die op de kaart staan kopieren naar waar je het hebben wilt.
   Voor de zekerheid zou ik nadat je al je bestanden hebt zeker gesteld je kaart in je pc formatteren dan in je camera stoppen en opnieuw formatteren. Een paar proefopnamen maken en kijken of alles naar behoren werkt.
   veel succes.

  2. Ik heb geen oplossing voor je, maar zit nu met hetzelfde probleem.
   Ben jij er al uit?
   Dan hoor ik dit graag van je. Met Recuva lukt het me niet.
   Groetjes
   Klaas

 12. probeer het programma recuva heb zelf alles hiermee terug gehaald

 13. maar bij Recuva moet ik toch eerst betalen zodra ik aangeef dat ik de foto’s wil herstellen. ik kan het wel downloaden maar herstellen dus niet zonder te betalen. ik doe vast iets verkeerd.

 14. Ik ben naar Foka gegaan en zij hebben de meeste foto’s terug kunnen halen voor mij. Ben nu heel blij.

 15. Mijn telefoon heeft 2 uur in het water gelegen,telefoon doet het weer na reparatie, alleen sd kaartje geeft aan dat het beschadigd is.
  Er staan rond de 2000 foto,s en filmpjes op van de kleinkinderen en mijn overleden vader ect ect Hoe kan ik alles weer terug krijgen?

 16. Had bij het kijken van mijn foto op de fototoestel perrongeluk ALLE foto’s gewist. En dit op de laatste vakantiedag. Na wat speurwerk zijn we uitgekomen op een bedrijf uit Dresden RECOVERFAB. De terugweg vanuit Praag reden we toch lang Dresden dus dachten wij gaan daar direct heen. Het probleem daar uitgelegd en nu 2 dagen later hebben we alle foto’s weer terug 448 stuks. De foto’s stonden op een SD kaartje. Maar Ing. Leopold Hiersche kan bijna alle foto’s terug krijgen vanaf de chip. Wij zijn enorm blij dat de foto’s weer terug zijn. Recoverfab uit Dresden enorm bedankt.

 17. Wauw! Ik kwam hier terecht nadat ik per ongeluk de vakantiefilmpjes had verwijderd. Recuva heeft ze bijna allemaal helemaal kunnen terughalen! Overigens ook zonder betaling, gewoon de gratis variant van het programma gedownload. Echt super, bedankt voor de tip!!

 18. Met kinderen en kleinkinderen een paar dagen naar Disneyland Paris geweest. Per ongeluk van SD kaart gewist, balen dacht 100 foto’s kwijt te zijn. Maar alles met Recuva weer terug gehaald binen korte tijd gefikst, geweldig en kost je niks.

  1. Ik heb net geprobeerd Recuva te downloaden maar de free optie is niet (meer)? beschikbaar. Je moet minimaal € 19,95 betalen.
   Alle programma’s lijken gratis maar dat is alleen het downloaden, als je wilt herstellen moet je gaan betalen. Wie weet raad?

 19. Mijn Wiko telefoon (Android Kitkat) van anderhalf jaar oud met 16 Gb micro SD kaart had ik een maand geleden voor het eerst opgeladen met een Macbook. Een paar uur later kreeg ik een melding dat er geen geheugenkaart in mijn telefoon zou zitten. Alle bestanden (foto’s, muziek en een aantal apps) waren onleesbaar. Via een card reader kon ook mijn PC geen toegang krijgen tot mijn geheugenkaart. Omdat hij niet meer leesbaar was had recovery software geen zin. Mijn laatste redmiddel was Recoverfab uit Duitsland. Ik heb mijn micro SD opgestuurd en enkele dagen later kreeg ik goed nieuws terug: alle bestanden waren te herstellen. Het is niet goedkoop maar in mijn geval was het terugkrijgen van mijn foto’s het meer dan waard.

 20. Ik heb het geprobeerd met Recuva maar de foto’s zijn wel in een andere map gezet maar ik kan ze niet openen. Heeft iemand nog een oplossing