DigitaleFotografieTips.nl

20 reacties op “3 Korte landschapsfotografie tips”

 1. Er zitten enkele prachtige beelden bij Kenneth. Als je ooit een figurant nodig hebt om op bruggen te gaan staan….hier in Antwerpen woont er eentje

 2. Toch weer een serie hele mooie foto’s! Geweldig om er naar te kijken. Ik geniet ervan, hoe je het mooie Schotse landschap fotografisch vastlegt.

 3. Hallo Kenneth
  Mooie foto’s van Schotland, ik geniet ervan..
  De raadgevingen over landschapfotografie zijn intersant.
  Grt.
  G.Osten

 4. Even mijn bewondering voor jou Kenneth !!!
  Ten eerste , dat je weer prachtige foto’s hebt en weer een leuk verslag , en ten 2e dat je ondanks dat je het razend druk hebt ( denk ik ) hier toch nog tijd voor kunt maken èn vinden .
  Ik hoop dat je dat nog lang zult vol houden .
  Hartelijk dank daarvoor !
  Ik hou ook zo van Schotland .

 5. Prachtige foto’s en bedankt dat je ze heb laten zien .Ik heb een Nikon D5000. Kan je daar met ongeveer de zelfde instelling als Canon gebruiken Het is altijd Canon waar dit over gaat en vraag me af of je hier ook met een Nikon terecht kan.
  Die polarisatie filter als ik daar aan draai zie ik weinig verschil waar moet ik op letten op de kleur?
  groetjes Annelies

 6. Dank je wel voor je reaktie
  nu weet ik ook waar ik op moet letten bij de polarisatie filter
  gr Annelies

 7. Zoals we al van je gewend zijn weer erg mooie plaatjes. Ik zie je website dit jaar pas voor het eerst en heb meteen alle artikelen op je site meegenomen. Mijn foto’s worden door je tips wel beter en mijn entousiasme blijft groeien.
  Keep up the good work. :-)

  Gr. Henk

 8. prachtige foto’s van een prachtig land
  en weer goeie tips
  dank je wel

 9. Heerlijk stuk om weer weg te lezen.
  Mooie foto’s allemaal. Ik vind het altijd erg leuk om te zien hoe je speeld met de sluitertijd…
  Iets waar ik zelf vaak nog te weinig naar kijk

 10. Zeer mooie foto’s allemaal.
  Zeer leuk artikel ook om te lezen.

 11. Ik moet zeggen dat “liefhebber van dit Schotse weer” me erg aanspreekt – bijna impressionistisch.
  Welke instellingen heb je gebruikt?

 12. Prachtig die foto’s die zijn geplaatst. Vooral die zonsondergang.. Prachtig. Ik maak veel foto’s op de automatische stand omdat ik de andere standen nog niet onder de knie heb. Ik maak graag van de natuur foto’s en ben nu ook aan het oefenen voor portret.. Heb je nog tips om het beste uit mijn foto’s te halen op de A stand of moet ik juist gaan werken met filters.. Ik ben heel benieuwd naar je reactie.!!

 13. Hallo
  Prachtige foto’sen leerzijk er bij.Ik heb er van genoten.
  Grt.
  G.Osten

 14. Hey

  Ik ben al jaren bezig met fotografie en daarin ligt ook mijn passie. Jammer genoeg kan ik mij een opleiding niet permiteren. Het zou mega tof zijn als je eens een kijkje zou willen nemen op mijn instagram pagina en eventuele tips zou kunnen geven om nog betere foto’s te maken?

  En misschien nog een vraag..welke camera gebruik jij en welke lenzen gebruik je het meest? De bovenstaande tips zijn al vast opgeschreven! :)

 15. Heya

  Schitterende platen en leerzaam artikel! Schotland staat al zo lang op mijn verlanglijst, wordt echt tijd dat ik er naar toe ga. :)

  Greets

  Thijs

 16. Goeie tips, en prachtige foto’s! Bedankt!
  Vr. groeten,
  Marieke van Zwieten

 17. Mooie foto’s! Ik mis nog een tip die je waarschijnlijk zelf ook veel toepast: fotografeer rond zonsopkomst en zonsonderdag. Sommige landschapsfotograferen doen niet eens meer moeite om op andere tijdstippen te fotograferen. Het licht dan maakt echt groot verschil. Zelfs als het bewolkt is kun je tijdens het blauwe uur nog mooie foto’s maken.