DigitaleFotografieTips.nl

12 reacties op “Lightroom 4 bewerkingen in Photoshop CS5 openen”

 1. Het niet beschikbaar zijn van ACR 7 vind ik alvast geen reden om niet up te graden: je kan immers in het dialoogvenster ook kiezen voor ‘render using lightroom’ en dan maakt LR het bestand aan dat naar PS gestuurd wordt, volgens de technologie van LR4. Daarvoor heb je zelfs de ACR 6.7 ugprade niet nodig.
  Wat de problemen met plugins betreft: Nik Software heeft alvast updates op z’n website geplaatst.
  Er is echter een andere – potentieel vervelende bug – voor wie vaak point curves gebruikt (dus niet de gewone tone curve, maar de point curve): een aantal gebruikers heeft gemerkt dat hun zelfgemaakte point curves door de upgrade vlak gemaakt worden. Werk je vaak met point curves, dan kan je wellicht beter wachten tot Adobe – die op de hoogte zijn van het probleem – dat opgelost hebben.

  1. Dank voor de aanvulling Piet!

 2. Super! Hier liep ik gisteravond mee vast toen ik een bewerkte foto vanuit LR wilde openen in Photoshop! Bedankt voor de tips ik ga er vanmiddag naar kijken!

 3. Op wat glitches na (ik heb nog geen testversie gedaan en hecht wel erg aan LR3 en CS5/NIK communicatie) wordt ik wel enthousiast van LR4.. Fijne ontwikkelingen.. Wacht liever nog efkes de ontwikkelingen rond CS6 af om wellicht in één keer te updaten, misschien dat onderhand dan deze insectenbee(s)tjes d’r uit zijn..
  Ondertussen, vind’t buitengewoon boeiend de ervaringen te vernemen, Kenneth en anderen..

 4. Voor de verandering dan eens een keer… heb ik het probleem met de Nik plugins niet. Bestand wordt gewoon geopend in de plugin zoals voorheen ook met 3.6 het geval was.

 5. enig idee wanneer de optie weer werkt met elements

 6. Hallo,
  Ik heb Photoshop Elements 10 op mijn Mac. Kan ik in LR4 de foto niet meer bewerken in Photoshop Elements 10? Oftewel via de link bewerken in toepassing benutten?

  BVD voor de reactie.

  Gr. Rico

 7. Jawel, dit werkt nog steeds. In Lightroom 4 zit echter een bug waardoor bewerken in niet werkt, als je via labs.adobe.com de testversie voor Lightroom 4.1 downloadt werkt het weer.

 8. Dit probleem is opgelost in Lightroom 4.1

 9. Als ik vanuit LR3 foto’ s exporteer naar portable CS5 wordt het jpg bestand heel erg verkleind naar BV’s 3 x 9 cm. Hoe kan dit gebeuren??