DigitaleFotografieTips.nl

10 reacties op “Bewerkingen omzetten van Lightroom 3 naar Lightroom 4”

 1. Niet vergeten dat de bewerkingsprogramma’s er zijn om de fout-gemaakte foto te verbeteren. Volgens mij moet je eerst proberen de goede foto te maken. En dat is nu net de kunst van het fotograferen.

 2. Kenneth,
  In de final versie van LR4 zit momenteel een bug die ervoor zorgt dat tijdens de conversie van de catalogus van LR 3 naar LR4 de curves niet goed meekomen.

  Ins- en outs staan op de volgende link: http://chrismarquardt.com/blog.php?id=1620266956854377999

  Totdat er een update voor LR4 is zou ik zeker de LR3 catalogus bewaren (even kopieetje maken) of misschien nog een paar dagen op LR 3 blijven werken.

  Er wordt door Adobe al aan een oplossing gewerkt !

  Verder is LR4 geweldig !!

 3. Zo juist upgrade gemaakt van LR 3 naar 4 . Eerste indruk een grote verbetering in het menu bewerken . Schuifbalken zijn logischer bij elkaar gebracht. De kaart is een goede meerwaarde.
  Wel wat werk indien men oudere foto’s individueel wil omzetten naar huidige instellingen Het zal me niet vervelen !!

 4. Dank je wel voor je overzicht, Kenneth, het is zeer nuttig!

  Ik ben wel benieuwd, wat er met de bestaande presets zal gebeuren? Worden ze ook omgezet, of moet men ze allemaal opnieuw maken (dat kost natuurlijk veel tijd)?

 5. Dank je wel, Kenneth!
  LR4 lijkt me zeker de moeite waard om de presets aan te passen. Ik ben benieuwd, hoe lang het omzetten van de een grote catalogue zal duren. Wat is jouw ervaring daarmee?

 6. Goed artikel zoals gebruikelijk Kenneth, een kleine correctie op een eerder gemaakte opmerking: er is een groot verschil tussen fotobewerken en fotoverwerken. Lightroom is een fotoverwerkingsprogramma waarbij je een foto digitaal optimaliseert. Dat heeft niets met het rechttrekken van een technisch, slechte foto van doen hoewel LR daar wél voor gebruikt kan worden. Wil je echter het hoofd van de buurvrouw op de romp van de buurman plakken dan ben je aan het fotoBEwerken en dan kom je al snel bij een programma als Photoshop uit.
  Overigens ben ik het zeker met de schrijver eens dat een foto in de basis goed moet zijn.

 7. Beste Kenneth, geen reactie maar een vraag. Ben bezig mijn foto’s van de PC, LR2 over te zetten op Mac, LR4. Ik weet hoe het moet en het ging in eerst instantie ook goed. Maar nu verschijnt elke bestand dat ik overzet onder “pictures” ipv onder jaartal, jaar-maand, etcetera. En ik weet niet hoe dit op te lossen.
  Ik hoop dat je hier een antwoord op hebt.
  Alvast veel dank,
  Nini Kraan