Pocketwizard radiozenders voor het op afstand aansturen van flitsers zijn zo ongeveer de standaard in de foto industrie. Nadeel is dat flitsers alleen manueel werken en er geen gebruik kan worden gemaakt van de through the lens (TTL) functionaliteit van camerafabrikanten die de camera en de flitser met elkaar laten communiceren. Recent zijn er een aantal fabrikanten gekomen, waaronder RadioPopper, die het mogelijk hebben gemaakt om toch gebruik te maken van deze functionaliteit, inclusief met hogere sluitertijden. Vandaag slaat Pocketwizard terug met de Mini TT1 en Flex TT5.
De Mini is erg klein, heeft een ingebouwde antenne en wordt gebruikt in de hotshoe van de camera. De Flex is groter, heeft een externe antenne en de flitser sluit je aan op zijn eigen hotshoe. Met de mini denkt de camera dat er een flitser is aangesloten op de hotshoe, de flitser denkt met de Flex dat deze is aangesloten direct op de camera en dit maakt het mogelijk dat camera en flitser met elkaar communiceren. Correct, geen handmatige instellingen (mag natuurlijk wel), maar communiceren via het through the lens systeem van de camerafabrikanten.
Fotografen kunnen met deze twee nieuwe zenders gebruik maken van TTL functies waarbij de flitser niet direct in zicht hoeft te staan (zoals wel noodzakelijk is in de Nikon en Canon systemen). De flitsers worden via een hotshoe verbonden, er zijn geen draden of kabels meer benodigd, elke verandering in ISO, sluitertijd of diafragma wordt automatisch gecommuniceerd naar de flitsers en gecompenseerd.
De HyperSync technologie maakt het mogelijk voor fotografen om standaard synchronisatie snelheden tot 1/500s te behalen, met High-Speed sync zelfs tot 1/8000s. Hiermee wordt het dus mogelijk om een flits te gebruiken met een wijd open diafragma, buiten in fel zonlicht en toch controle uit te oefenen op het licht. Ideaal voor bruiloftsfotografen.
Alle zenders kunnen in de USB poort van een computer worden gestoken en daarmee geprogrammeerd om optimaal afgesteld te worden op apparatuur en werkwijze. Hiermee wordt het ook mogelijk updates naar de zenders te sturen, waardoor ze ook in de toekomst goed bruikbaar blijven. De nieuwe radiozenders kunnen samenwerken met de handmatige Pocketwizards zoals de Plus II, deze werken echter niet met TTL of HyperSync.
In eerste instantie zijn de nieuwe zenders alleen in Amerika en Canada beschikbaar, ze beginnen vanaf 1 maart met een Canon versie. In het tweede kwartaal van 2009 verschijnt er ook een Nikon versie. Europe en Azie moeten wachten tot na 1 april. De prijzen zullen ongeveer 10-15% hoger liggen dan de bestaande radiozenders, reken op rond de €200-230. Dit filmpje op Youtube laat iets meer over de werking zien.
Diverse fotografen hebben er al mee mogen spelen, onder andere Chase Jarvis en David Hobby (Strobist).