DigitaleFotografieTips.nl

Links

Als je DigitaleFotografieTips.nl interessant vond, dan interesseren de volgende sites je misschien ook wel:

Blogroll

  Engelstalig

  Startpagina

  Nederlandstalig

  Foto’s delen


  Blijf op de hoogte als er een nieuw artikel wordt geplaatst, neem een gratis abonnement op de RSS feed of de nieuwsbrief!

  5 reacties op “Links”

  1. Wat zijn de voordelen van Lightroom t.o.v keywords in Photoshop CS4 aan te maken? Ik heb een hele grote verzameling te verdelen grofweg in 1. auto’s en 2. overig.
   Volgens mij gaat alle download in één grote bak en die ga je, na ze te hebben bewerkt, hernoemen en archiveren. Hier wil ik later in kunnen opzoeken. Wie kan mij verder helpen? Over dit onderwerp is niet al te veel te vinden.

  2. Hoi Frits, keywords in Lightroom komen in een grote database terecht. Foto’s kun je terugvinden door op een keyword te zoeken en je kunt er bijvoorbeeld ook automatische collecties mee maken die bijvoorbeeld alle foto’s van auto’s met vier sterren laten zien of alle foto’s genomen in 2009. In dit artikel heb ik iets geschreven over metadata in Lightroom.

  3. Hoi Kenneth,
   bedankt voor je uitleg. Ik heb nogal met veel variabelen te maken. Ben nu aan het ‘spelen’ en heb een voorlopige indeling gereed in Lightroom (heb toch voor Lightroom gekozen en niet voor keywords in Bridge). Kan ik deze opzet naar je mailen?
   Nogmaals, bedankt.

   Groeten

   Frits

  4. Hallo Kenneth,
   Is het mogelijk om in Lightroom losse notes, text files, doc & xls files en allerhande soorten van files te dumpen.
   Ik heb over fotografie honderden losse notities, tips, plaatjes, scans, web afbeeldingen en etc. die ik graag wens te rubriceren om in-, en overzichtelijk te maken. Andere programma’s accepteren veel maar geen foto’s.
   Alvast bedankt voor je reactie.

   Peter

   1. Hoi Peter, dit is niet mogelijk. In Lightroom 3 wordt de mogelijkheid toegevoegd video te indexeren, maar daar blijft het bij.