DigitaleFotografieTips.nl

Over deze site

Digitale spiegelreflexcamera’s (DSLR – Digital Single Lens Reflex) zijn goedkoper en populairder dan ooit. Populaire consumenten modellen zijn de Canon EOS 450D en de Nikon D60. Krachtige camera’s met enorm veel mogelijkheden. Toch zijn mensen nog regelmatig teleurgesteld in de resultaten die deze relatief dure camera’s opleveren in vergelijking met compactcamera’s. Vaak blijkt dan dat de camera niet van de automatische stand is geweest. En dat is zonde.

DigitaleFotografieTips.nl heeft tot doel zo veel mogelijk mensen te enthousiasmeren voor de fotografie hobby, want ik heb gemerkt dat je iets veel leuker gaat vinden als je er ook iets vanaf weet. En het levert ook nog eens betere foto’s op. Wat wil je nog meer. Veel plezier!

Je kunt automatisch op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen aan de site als je een gratis abonnement neemt op de RSS feed.

De auteur

Kenneth VerburgMijn naam is Kenneth Verburg, 38 jaar, enthousiast amateur fotograaf uit Arnhem. Sinds het jaar 2000 houd ik mij vrijwel dagelijks bezig met digitale fotografie. Van de HP PhotoSmart C912 ben ik via de Canon PowerShot G3, Canon EOS 300D en Canon EOS 30D doorgegroeid naar de Canon EOS 5D en 5DmkII. Hiervoor heb ik een ruime selectie lenzen, de Canon 24-105mm f/4.0L IS is mijn favoriete lens. Andere favorieten zijn de Canon 70-200mm f/4L IS en de Canon 50mm f/1.4. Ik maak voornamelijk foto’s van landschappen, maar bezoek ook veel evenementen in en rond Almere.

Op mijn persoonlijke fotolog startte ik begin 2007 een serie artikelen over de opgedane kennis. Deze zijn nu gebundeld op deze website en worden zeer regelmatig aangevuld. Ik ben continu op zoek naar nieuwe technieken en tips gerelateerd aan fotografie en deel deze graag met de bezoekers van deze site.

Vragen

Het is mogelijk commentaar of vragen achter te laten bij de artikelen. Registratie is niet nodig maar het wordt wel gewaardeerd als een naam wordt opgegeven. Een e-mail adres invoeren is verplicht, maar wordt niet gepubliceerd op de website.

Vragen, commentaar en andere verzoeken kunnen ook gestuurd worden met behulp van het onderstaande formulier. Ik zal proberen de mails zo snel mogelijk te beantwoorden, maar houd er rekening mee dat de site onderdeel is van mijn fotografie hobby en dat ik er niet full-time aan kan werken.

Probeer de vragen zo veel mogelijk in het reactieveld bij de artikelen te stellen zodat andere gebruikers ook iets aan de antwoorden hebben of misschien al eerder antwoord kunnen geven dan ik.

Een andere optie is de vraag te stellen op Vragen.DigitaleFotografieTips.nl, dit is een site die ik speciaal in het leven heb geroepen om vragen van gebruikers te beantwoorden en vragen te stellen. Zo heeft niet alleen de vragensteller iets aan het antwoord, maar ook de andere bezoekers.

Stel een vraag:

Cookies

Deze website maakt gebruik van permanente cookies. Ook onze adverteerders plaatsen mogelijk cookies. Je kunt je internet browser zo instellen dat je wordt gewaarschuwd als er een cookie wordt geplaatst en je kunt het plaatsen van cookies volledig blokkeren. Je kunt dan echter mogelijk niet van alle onderdelen van de website gebruikmaken.

Bekijk ons cookiebeleid.

Privacy-beleid

Bekijk ons privacy-beleid

Blijf op de hoogte als er een nieuw artikel wordt geplaatst, neem een gratis abonnement op de RSS feed of de nieuwsbrief!

30 reacties op “Over deze site”

 1. Hoi Kenneth,
  Sinds een paar jaar ben ik in het bezit van een Canon eos 600D met 55-250mm objectief ik heb er een EF 55-200 mm objectief bijgekocht. Ik zou graag advies willen hebben welke camera en objectief ik er het beste erbij kan kopen, als ik een fotoshoot doe, zodat ik twee camera’s heb en niet het objectief hoef te wisselen. Verder fotografeer ik heel graag landschappen, dieren, bruidsfotografie en portretten.
  Alvast bedankt voor reactie!

 2. Kenneth,

  Ik kom graag op deze informatieve site. Alle info is uitstekend. Ik heb een puntje van kritiek. Een paar maanden geleden heb ik mij ingeschreven voor de nieuwsbrief. Tot op heden heb ik die nieuwsbrief niet ontvangen. Is er geen nieuwsbrief meer of is er een andere oorzaak? Graag info hierover.

 3. Dag Kenneth,

  Weet jij zo of je LR versie 5 ook op een tweede computer kunt gebruiken? Ik hed deze versie op mijn imac staan maar wil hem nu ook op mijn macbook gebruiken. Ik lees op de Adobe site dat het met een CC versie moet kunnen maar het lukt me niet.
  Hoor graag van je.

  groet,
  Ron Albers