DigitaleFotografieTips.nl

42 reacties op “Meer drama met een groothoeklens”

  1. Ik zoek een compact camera met groothoeklens (fisheye) waarvan ik makkelijk de opties zelf kan instellen. Ik kan +/- 150 euro eraan spenderen. Heb de samsung PL120 aangeschaft, maar deze heeft teveel tierlantijntjes (een front-lcd & lach-modus) en werkt vrij omslachtig. Ik had hiervoor een canon powershot, helaas zonder fish-eye maar makkelijk in gebruik.

    welke camera kunt u mij aanbevelen?

  2. groothoeklenzen zijn meer voor landschappen vb 12-24mm of 11-16mm voor een iets breder beeld en meer perspectief !

  3. Hallo Kenneth,
    Ik ben in het bezit van een Pentax K5 met een 17-70 lens. Is er dan nog een (grote) meerwaarde in het aanschaffen van een 10 of 12mm lens? Geeft dat echt zoveel meer breedte? Ik wil het vooral gebruiken voor landschappen en dergelijke. Nu stitch ik vaak foto’s aan elkaar, maar ideaal is dat niet, vooral bij gebruik van filters. Ik heb me suf gezocht op het internet, maar ik kan geen enkele site vinden waar ze op deze vraag een zinvol antwoord geven. Ik hoop dat je de moeite wilt nemen te antwoorden. Anders in elk geval bedankt voor je mooie tips. Ik lees ze altijd met veel plezier. Hartelijke groet, Peter

    1. Zoek eens op Focallengths bij afbeeldingen op google Dan blijkt 17mm bijna twee keer zo groot te kunnen worden als je naar 10 mm gaat.

Laat een reactie achter