DigitaleFotografieTips.nl

19 reacties op “Introductie Strobist fotografie”

 1. Het is weer een helder en duidelijk artikel bedankt daarvoor, en het kwam voor mij precies op tijd, ik begon mij namelijk net te verdiepen in het stobist gebeuren, en ga er in januari een workshop voor volgen.

 2. Strobistfotografie, oude wijn in nieuwe zakken zou ik zeggen. Ik gebruikte deze methode al heel lang geleden, ben nu 70 dus kan je nagaan. Met een Metz flitser een lamp op de beugel bij de camera (een Rollei) en de andere lamp in de hand. Voor het dramatische effect 2e lamp verder weg en door een ander vastgehouden. Veel krantenwerk voor het AD zo gemaakt en ook de bruidsreportages waren niet te versmaden zo mooi uitgelicht. Wel in zwart/wit natuurlijk.

 3. Mooi artikel dat helder de basis verteld. Zelf ben ik nu 3 maanden hiermee bezig, rustig opgebouwd. Eerst via CLS, toen een paraplu aangeschaft, toen een tweede flitser etc. etc.
  Wat me wel opvalt is dat je de Cactus V4 aanraadt, wanneer je een beetje de fora in de gaten houd zijn momenteel de RF602 (ebay) triggers de best bang for bucks.

 4. Ik heb al een aantal maanden genoten van de geweldige uitleg en onderwerpen die jullie plaatsen. ook dit onderwerp was voor mij nieuw. ik heb nog maar pas een nikon aangekocht en ben al veel aan het stoeien geweest via jullie tips. ook de reacties van sommige leden ben ik heel blij mee. geven soms net dat stukje wat heel herkenbaar is. ik heb een oudere minota flitser en een SB600 dus ga weer het een en ander uitproberen. top site, top reacties.

 5. Hee Kenneth,

  Ik volg je artikelen altijd. heb er 2 mooie dikke boeken van gemaakt! en als ik hulp nodig heb blader ik er altijd even in.
  Dit is de eerste keer dat ik een reactie geef omdat ik er echt echt echt niet meer uit kom.
  ik heb een canon 50d en een speedlite 580ex2.
  Nu wilde ik dus ook extern gaan flitsen. daarom had ik een JJC wireless flash trigger gekocht.
  Als ik de zender en ontvanger op mijn camera en flits plaats dan doet de test functie het wel maar als ik dan een foto wil maken dan komt er geen flits.
  Kan jij me helpen dit op te lossen. Moet ik misschien functies veranderen op de camera en/of flitser? ik heb de hele handleiding al gebprobeerd maar, in de handleiding van de flister staat alleen uitgelegd als je 2 of meer flitsers hebt, die ik dus niet heb. HELP!

  Alvast bedankt!
  Mvg, Eveline

 6. vandaag alle 3 de artikeltjes over flitsen uitgeprint. Kan ik me op mijn gemak eens in gaan verdiepen. Ik vind nu ineens dat deze informatie mijn grenzen eens moet gaan verleggen. Bedankt! Ik ga studeren en oefenen
  Bedankt, Marijke

 7. Hallo Kenneth,

  Ik heb een sony A200. Is daar ook een Cactus voor beschikbaar?
  De oude 3500xi flitser van mijn minolta geeft alleen vol vermogen met mijn A200. Met zo’n zender kan ik deze flitser misschien nog gebruiken.

  Groet,

  Alex.

 8. Van Jos,
  het is een kunst om ingewikkelde dingen simpel te brengen.

 9. Hallooo

  Ik fotografeer ook,ik ga een blog aan maken wat voorn spullen in heb,
  willen jullie daar zo naar kijken?

  enn;wie weet waar ik een goede paraplue kan kopen,voor fotografie,ssoon reflecty parableu

 10. Thanx voor de overview…
  Lijkt een beetje zack arias vertaald naar het nederlands :)

  That’s a good thing by the way :)

 11. Bedankt voor deze les, is zo duidelijk dat je er dadelijk wil aan beginnen.
  Mooie uiteen zetting, kijk uit naar het vervolg.
  Grt Nand.

 12. Beste Kennet.

  Zodra ik mijn flitser van de 5D afhaal en de pocket-wizard inzet op camera en onder de flitser geeft de 580EX II nog maar een klein deel van zijn vermogen.

  Enig idee waar dit van komt?

  Ter info.

  Ik ben nu bezig om ook met flitslicht te gaan fotograferen.
  En kijk dan ook met belangstelling uit naar uw antwoord.

  Groet
  Hans