DigitaleFotografieTips.nl

8 reacties op “Nieuwsoverzicht week 49”

 1. Hallo Kenneth,
  Allereerst een groot compliment voor je uitstekende blog met veel goede tips.
  Vòòr de feestdagen zou ik nog graag een klein toestel kopen dat goed fotografeert bij minder licht, dus bv van het kerstdiner, bij de kerstboom etc. Ik fotografeer normaal met een Nikon D300 en SB600 flits maar vind de resultaten binnen met flits zeer onaangenaam. Dit jaar zou ik betere binnenshuis foto’s willen maken. Is er een klein toestel bv een Panasonic die je zou kunnen aanraden voor deze situaties?
  Dank je, Mariane

  1. Beste Mariane,

   Ik zou persoonlijk een oranje (plastic) filter over je flitskop plakken, dit zorgt ervoor dat de kleur van de flits niet zo fel wit is.

   Het is in ieder geval goedkoper dan een nieuwe camera kopen.

   Succes en alvast een paar mooie dagen toegewenst.

   Groet
   Joost Heijnen

   1. Hoi Joost (en Mariane)

    Beter is dan om wat meer met je flitser te gaan doen. Ik weet niet in hoeverre je dit al doet, je zou indirect kunnen gaan flitsen wat al enorm scheelt. Speel eens met de sterkte van je flitser.

    Met een D300 en SB600 kan je betere foto’s maken met welk toestel van Panasonic dan ook. De D300 heeft betere ruisprestaties dan de mFT serie van Panasonic. Als je dan toch naar een klein toestel wilt (raad ik je af gezien de set die je nu hebt!) zal je moeten kijken naar de NEX van Sony of de NX10(0) van Samsung.

    Persoonlijk zou ik met een D300 en SB600 gaan uitzoeken waardoor het komt dat je foto’s niet naar wens zijn. Wat betekent dat je veel moet gaan uitproberen en oefenen. Met je huidige set zal ik geen kleiner toestel gaan kopen met de reden om betere foto’s te gaan maken ;)

    Succes en heel veel plezier!

    Erik

 2. hartelijk dank, Erik en Joost; ik zal inderdaad eerst eens beter met m’n eigen spulletjes gaan experimenteren. Fijne feestdagen,
  Mariane

 3. Beste Kenneth;

  ik vind uw nieuwsbrieven leerzaam, en bewonder uw energie en tijd om er iets goed s van te maken Wat ik jammer en vervelend vind, is, dat ik de nieuwsbrief iedere keer ontvang met een andere e-mail adres. Dus deze komt bij mij iedere keer in het postvak “Ongewenst”; wat ik niet iedere dag lees.

  Waarom toch iedere keer een ander email adres?
  zoals deze: nieuwsbrief=digitalefotografietips.nl@mcsv3.net

  Ik krijg veel nieuwsbrieven, dit ken ik niet. Help me uit de droom
  met vr groet
  Ceth

  1. Hoi Ceth,

   Ik maak voor het verzenden van nieuwsbrieven gebruik van een dienst genaamd Mailchimp.com. Omdat zij heel veel post versturen maken ze gebruik van veel verschillende servers om mails te sturen. Daarnaast wordt extra informatie toegevoegd om de mail te autenticeren en er voor te zorgen dat deze überhaupt bezorgd kan worden. Helaas legt Outlook niet de juiste koppeling met al goedgekeurde adressen. Ik kan de functie uitschakelen, maar omdat er zoveel strikte filters in omloop zijn (90% van alle mail is spam) moet ik in dit geval kiezen voor het ongemak in Outlook. De goeden moeten weer onder de kwaden lijden. Excuses voor het ongemak!

 4. Dag Kenneth;
  Hartelijk dank voor de reactie én uitleg. Oké, weer wat geleerd.
  Ik had uw mail wel iedere keer als “gewenst”bestempeld, maar dat gaf geen resultaat. Geeft niet ik weet het nu, en uw tips/adviezen zijn me meer waard dan het beetje ongemak.
  Groet Ceth