DigitaleFotografieTips.nl

9 reacties op “Triptiek”

 1. Heb ook enkele weken geleden de wereld van de triptiek ontdekt.
  Het is interessant om te fotograferen terwijl je in je hoofd al zo’n drieluikje aan het maken bent.

 2. Beste Kenneth,
  Ik maakte wel eerder een triptiek van mijn kleinkinderen. Dat wil zeggen 3 foto’s in een lijst naast elkaar.
  Maar hoe bedoel jij het? drie foto’s samen voegen tot 1 en dan afdrukken bijvoorbeeld?

 3. Mooie foto’s Kenneth, geniet ook altijd van je dagtips!! erg leerzaam, bewaar ze ook altijd. wat mij betreft mag je nog lang doorgaan met dezetips, je maakt uitstekende foto’s moet ik zeggen mijn compliment.

 4. Hallo Kenneth, ik ben een beginnend DSL gebruiker en vind veel leerrijke teksten in jouw site die me helpen om mooi foto’s te leren maken, wat ik sindsdien doe is beter kijken of anders kijken.
  Wat ik heel goed vind zijn de exif’s die men kan aflezen onder je prachtige opnamen.
  Ik kijk telkens uit naar je nieuwsbrief.
  Chantal

 5. Hoi Kenneth
  Prachtig die foto’s van het zeewier en de bruisende zee op de achtergrond! Ik ben regelmatig met mijn camera op het strand van Texel en ga dit ook zeker uitproberen.
  Dank weer voor de goede tips.
  Marianne van Es

 6. Hoi Kenneth,
  ik heb een quintet gemaakt! Door bij een mooi recht bospad met bomen en een zandpad 5 foto’s te maken en bij elke foto een paar stappen op te schuiven. De perspectief gaat dan verschuiven en als je de foto’s naast elkaar in een lijst doet krijg je een heel bijzonder effect. Op mijn 1e ,meest linkse foto, loopt het weggetje van linksonder naar het midden en bij de 5e foto van rechtsonder naar het midden.
  Probeer maar eens, zou ik zeggen. Succes met je mooie en duidelijke artikelen.

 7. Hallo Kenneth

  Ik lees graag je artikelen en heb omtrent dit hoofdstuk een vraag. Wat is de reden dat we hier elke keer praten over een oneven aantal. Een vierluik is er wel maar meer in vier vierkanten die we ophangen maar een vierluik in de vorm van een drieluik zie ik nooit. Een vijfluik zie je ook maar zes weer niet en zeven heb ik ook al eens gezien. Dit was wel een doek van ongeveer een 5 meter breed. Dus nogmaals waarom praten we altijd over oneven aantallen als we praten over meerluiken.

 8. Hallo Kenneth,
  Ik ben bezig met het maken van een drieluik, ik gebruik LR 5, nu heb ik mijn fotos met z’n 3 in de afdruk module klaar staan en wil ik ze in 1 bestand hoe kan ik dat het beste doen, als ik ” afdr.naar bstnd “doe
  Komen ze los van elkaar in een map endat wil ik niet
  Alvast bedankt