DigitaleFotografieTips.nl

8 reacties op “Fotograferen in de regen”

 1. Wat ook goed werkt is een pedaalemmerzak. Maak een gat in de bodem ter grootte van je lens. Steek de voorkant van de lens in dat gat en doe de zonnekap erop. De zak zit nu klem tussen het objectief en de zonnekap, je hebt dus je objectief met zonnekap erop waar een zak ‘uit komt’. Dan trek je de zak binnenstebuiten over je camera heen et voila! je hele camera in een pedaalemmerzak en de lens is vrij!
  Zoomen is wel een beetje lastig door zo’n plastic zak heen, maar daarvoor kun je ook voorzichtig aan je zonnekap trekken/duwen. En vergeet de handdoek niet om je lens te drogen.

 2. Edgar en kenneth,
  Beide bedankt voor de simpele tips. Ik begrijp uit jullie berichten dta je “altijd” buiten met een zonnekap werkt. Is dit inderdaad een goed “aanwendsel” om je lens schoon te houden?

 3. Gerrit: ik gebruik ‘m dan alleen om de vuilniszak vast te houden. Een elastiekje of touwtje kan ook, maar blijft minder goed zitten. En ja, het overkapt je lens een klein beetje.

 4. Binnen heb ik hem er ook op ;) Het helpt tegen vervuiling op de lens, het per ongeluk aanstoten van het voorste element (ik gebruik geen UV filters) en licht dat op de verkeerde manier op de lens valt.

 5. Hi Kenneth,

  Ik zit n beetje in de knoop of ik daadwerkelijk er goed aan doe om een spiegelreflex camera te kopen type Canon 500D+17mm-85mm Lens of gewoon een compacte camera moet kopen met veel pixels.

  Ik ben een startend bedrijf en verhuur jetski s aan mensen die dynamiek en waterpret opzoeken. In een bepaalde fase wil ik kennis maken met het publiek en wil daarbij scherpe foto s mee maken of reclame(poster formaat) noem maar op echter weet ik welk materiaal voldoende is een SPIEGEL REFLEX CAMERA OF COMPACT CAMERA??

  Wat zou jij doen?

  groetjes
  latif

 6. Hoi Latif,

  Allereerst, als geld geen probleem is dan is de keus ook makkelijk. Neem een spiegelreflex.
  Voor posterformaat zijn megapixels belangrijk maar kwaliteit ook. Als je een foto vergroot, vergroot je ook de oneffenheden. En kwalitatief is een sensor van een spiegelreflex veel beter dan een compact door het formaat van de sensor. Voor kwaliteit kies je dus een spiegelreflex.

  Echter, een spiegelreflex moet je (vind ik) wel goed kunnen gebruiken en dus moet je leren instellen en weten wat je camera doet. Dat kost tijd om je in te verdiepen. Je foto’s zullen in eerste instantie misschien best tegenvallen en dus verdiepen in je camera.

  Uiteindelijk werkt een goede spiegelreflex kwalitatief altijd beter dan een compact. Het is echter wat je ervoor wilt betalen, hoeveel je vast wilt houden en hoeveel je wil leren over je camera.

  Succes met je keuze Latif! (en natuurlijk met je bedrijf, lijkt me een flinke uitdaging ;))

  Erik

 7. Of gewoon een Pentax kopen :-)

  Mijn K5 met 18-135 lens heeft eens een hele dag voor me in de stromende regen gestaan, zonder enig probleem door de weather sealing.