DigitaleFotografieTips.nl

5 reacties op “Schemering”

 1. Hoe zit dat met de kou? Als ik naar mijn werk fiets (ca 3 kwartier) is het zo’n -10 graden.. kan een objectief daar tegen? Is dat niet slecht voor het lenzenstelsel?

 2. Ik geloof niet dat koude temperaturen op zichzelf een probleem vormen, het moet echt heel erg hard vriezen willen diafragmabladen of uitschuifbare elementen vastvriezen. Ik heb in ieder geval nog nooit minder werking gemerkt, wel een batterij die sneller leeg lijkt.

  Waar je wel voor moet uitkijken is temperatuurveranderingen, dan kan er condensatie ontstaan in de lens. Je kunt dan beter de lens even in je fototas laten zitten en deze tas zelf in de gang laten zodat de temperatuur geleidelijk wordt aangepast.

 3. Een zeer actueel onderwerp met een leuk verhaal. Prachtig om rond het blauwe uur foto’s te maken. Bijzonder dat je een foto pakt van 1250 ISO, vervolgens verwijst naar je I-Phone foto, terwijl je zo ontzettend veel mooie foto’s hebt.

 4. Ik heb zaterdag met de camera buiten foto’s genomen en op het einde van de sessie was het -9°C zonder enige problemen.

  Bij einde heb ik er wel voor gezorgd dat de temparatuur in de wagen niet te fors stijgt zodat de camera zich terug kan aanpassen aan de hogere temperatuur.

  Dit is het resultaat:
  http://www.peterlouies.eu/index.php/windmill-near-mater-during-sunset-in-the-winter/

 5. Ik was er ook op uit zaterdagochtend van 08.30-11.30u in -18 en geen enkel probleem gehad. Gelukkig was er wel een zonnetje en minder wind dan eerder deze week zodat het erg aangenaam was ondanks de pooltemperaturen.