DigitaleFotografieTips.nl

6 reacties op “Wissel van positie”

 1. Mooi verslag Kenneth. Zoals je terecht schrijft zie je vaak alleen het eindresultaat waarbij de weg ernaartoe, die ik minstens zo interesant vindt, niet belicht wordt. Met name je commentaar van het waarom is erg leuk en erg informatief.
  Persoonlijk zou ik foto 6 de voorkeur geven omdat het prikkeldraad daar mooi contrasteert met de achtergrond die je mooi rustig hebt gekregen door je standpunt. Fijn dat je het proces wilde delen.

  Succes

 2. Wat grappig om te zien, ik ben hier vorige week ook mee aan het experimenteren geweest !

  Foto 4 is prachtig Kenneth, maar persoonlijk vind ik het blauw van 1 en 5 niet storend !

  Mooie serie weer !

 3. Naar mijn mening is foto 4 nogal flets. Foto 1 vind ik beter omwille van de contrasterende kleuren oranje en blauw. Je hebt daar een mooie vlakverdeling blauw-oranje-blauw, diagonaal van linksboven naar rechtsonder, waarbij het prikkeldraadknoopje mooi in de oranje band staat. Ik zou wel iets meer croppen zodat de lichte band bovenaan verdwijnt en onderaan het stuk halve prikkeldraad uit beeld gaat. Dit leidt nu een beetje af.

 4. Ik persoonlijk vind foto 1 toch interessanter dit door dat er waarschijnlijk meer te zien is..
  En de kleuren spreken me meer aan..
  Vind de rest ook wel wat hebben..

  En Kenneth even een vraagje waarom heb je voor ISO waarde 400 gekozen volgens mij was het licht genoeg voor 100 ??

 5. Geen specifieke keuze voor ISO 400, behalve dat als ik niet richting zon fotografeerde de sluitertijd niet hoog genoeg was (voor andere onderwerpen) en het daar dus nodig was. De instelling is blijven staan op een iets hogere waarde, maar met de 5DmkII heb ik daar verder geen last van.

 6. Mijn voorkeur gaat uit naar foto 5.
  Foto 4 vind ik flets.

  Leuk dat je erbij zet het hoe en waarom.