DigitaleFotografieTips.nl

5 reacties op “Adobe lanceert Photoshop CS4”

 1. Hoi Kenneth, allereerst mijn complimenten voor je prima site.
  Kun jij mij misschien uitleggen hoe ik een raw foto in CS4 open, zonder tussenkomst van het programma “camera raw 5.0” dat eerst verschijnt voordat hij in CS4 laad.
  Ik wil alle bewerkingen in CS4 doen en dan beginnen met de foto exact als geschoten.
  Alvast dank voor je reactie.

  1. Hoi Wiljan,

   Ik heb een Engelse Photoshop als voorbeeld, maar ik hoop dat je er iets mee kunt. Je opent Photoshop en kiest File > Open. Kies voor bestandstype Camera Raw of All Readable Documents in het “Enable” drop-down menuutje. Navigeer naar het gewenste RAW bestand en druk op Open en het Raw bestand zou direct in Photoshop moeten openen.

 2. Hoi Kenneth,
  Bedankt voor je reactie.Het lukt nog niet.
  Op deze manier open ik altijd mijn foto’s, maar dan komt het programma camera raw tevoorschijn.Het probleem is dat de foto er via dit programma dan anders uitziet.Je kunt ook bij camera raw 5.0 de alt knop ingedrukt houden en dan openen,maar ook dan is het niet hetzelfde.Ik sla liever dit programma over.

 3. L.S.
  Op dit moment is photoshop CS5 als demo beschikbaar, bestaat er ook nog ergens de mogelijkheid op CS4 als demo te krijgen. Op school werken we met CS4 en ik weet wel dat 5 nog beter is maar ik leer het nu eenmaal met 4 en aangezien ik niet zo een computer held ben!?!? Hopelijk kan U me helpen
  m.vr.gr.
  Manuela