DigitaleFotografieTips.nl

14 reacties op “Canon lanceert EOS 60D”

 1. Hmm.. In mijn oren klinkt dit bijna als een vervanger voor de 550D.. Deze lijn die de 60D nu verder moet zetten wordt nu ook een consumentenlijn in plaats van een lijn voor de gevorderde gebruiker.
  Ik ben eerlijk gezegd niet heel erg onder de indruk hiervan, maarja, ik ben dan ook geen Canon-gebruiker en dus heeft het voor mij geen invloed.

  Ik ben benieuwd wat Canon nu als lijn gaat gebruiken voor consumenten..

 2. Het verschil in prijs met de 7D is ook beperkt, die camera heeft wel een betere bouw.

  1. Bedoel je dat de 7D een betere bouw heeft of de nieuwe 60D?

   Al met al snap ik deze zet van Canon niet helemaal. Behalve een opvolger van de 50D lijkt dit bijna alleen een camera om maar geen lijn te moeten afsluiten.

   1. De 7D heeft volgens mij nog wel een magnesium body, deze is plastic geworden. Eigenlijk heeft de 7D de lijn van de 10/20/30/40/50D overgenomen lijkt het.

    1. Klopt. De komst van de 60D in deze vorm verbaast me dan ook. Canon maakt nu concurrentie tussen de 60D en 7D want eigenlijk zijn het beide opvolgers van de 50D..

     1. Die richtprijzen zijn veel te hoog, dat betaal je er nooit voor tenzij je ‘m echt gelijk wil hebben. Ik koop spullen die vervangen dreigen te worden. Dan zijn ze ongeveer de helft van de adviesprijs.
      Wat was de introductieprijs van de 50D ook alweer? Heb ik een paar manden terug voor €552 bij de MediaMarkt gehaald.

 3. Edgar,

  De richtprijzen zijn voor zover ik weet de adviesprijzen. WInkeliers gaan daar doorgaans flink onder zitten.
  Spullen kopen die vervangen dreigen te worden is een optie, maar er zijn zat mensen die het beste willen dat op dat moment voor hun beschikbaar is. Iets nieuws kopen is voor die mensen belangrijker.

  En natuurlijk worden ze goedkoper dankzij de technologische vooruitgang, zo werkt het nou eenmaal. Maar dat is voor veel mensen geen reden om de oudere toestellen te kopen ;)

 4. ik snap Canon wel….niet iedereen zit te wachten op een 7D (toch wel een heavy cam) en als je kijkt naar lijn van Nikon D90, de Sony A580 enzo, dan is het logisch dat ze tussen de EOS550D en de 7D of APS-C dit doen…..voor de serieuze amateur een interessante keus en laat je niet afleiden door dat klapscherm, dat is echt wel handig met statief werk, als ik nu iets mis op mijn 7D is het dat wel!Anderzijds de body van de 7D is weather sealed en ook dat moet je willen, niet iedereen gaat ermee in de regen staan een waterval fotograferen ;-) dus ook hier geld wikken en wegen…… Ik moet eerlijk zeggen dat als ik dit 6 weken geleden had geweten ik het helemaal moeilijk had gevonden een keus te maken, had de 50D op mijn verlanglijstje staan naast de 7D, het is uiteindelijk de laatste geworden i.c.m. 15-85 mm lens! Mede vanwege de weather sealed body…..of te wel ik wilde géén 100% plastic body meer, hoe goed de 550D ook mag zijn…..

 5. De aangekondigde EOS 60D is niet gemaakt van plastic maar van Aluminium met een laagje Polycarbonaat (Carbon / Glasvezel).

  De combinatie van aluminium en glasvezel/carbon maakt de camera extreem sterk (en lichter dan magnesium). Bijkomend voordeel is dat het de warmte van je handen minder geleidt, en dat wanneer je in de kou staat je niet het gevoel hebt dat je een blok ijs in je handen hebt (wat wel het geval is bij magnesium).
  Ander bijkomend voordeel is dat dit nieuwe materiaal wel radiogolven doorlaat zodat de on-board wifi wel een normaal bereik heeft (daar waar Nikon het presteerde om wifi in te bouwen in de dure professionele camera’s om daarmee de consumenten te verleiden terwijl ze wisten dat dit in de praktijk nooit zou gaan werken)
  zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kooi_van_Faraday

  Vreemd genoeg hebben veel journalisten het persbericht van Canon niet goed gelezen en het het feit dat de body niet van magnesium is geïnterpreteerd als zijnde gemaakt van plastic.

  Onder andere Tweakers.net heeft het persbericht WEL zonder wijzigingen op haar website geplaatst
  http://tweakers.net/nieuws/69359/canon-kondigt-eos-60d-en-nieuwe-l-lenzen-aan.html

  Hierin staat; ‘De EOS 60D-body is gemaakt van aluminium met een polycarbonaat schil. Zijn voorganger had een behuizing van magnesium.’

 6. Ik zou graag een canon kopen, maar ik twijfel het meest tussen de EOS 60D en de EOS 7D…
  Ik weet niet goed welke voor mij het beste is. (Een andere dan de 60D of 7D kan ook nog altijd maar deze twee leken mij het meest interessant.

  Kan iemand mij de grootste verschillen zeggen tussen de 60, 7D en andere die gelijkaardig zijn? (eventueel ook over de functies van de toestellen.)

  Alvast bedankt

 7. hoi….ken je vraag….liep er zelf kleine 4 maanden geleden ook mee rond! Heb je hier al eens gelezen? http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EOS-60D-DSLR-Camera-Review.aspx anderzijds wat ga je en wil je ermee doen? waar fotografeer je mee nu? heb je al lenzen, Canon? ik kwam van Sony…mijn keuze tussen toen 50D en 7D was gebaseerd op: éénmaal 100% viewfactor in viewfinder gezien van de 7D vs de 50D tja toen wilde ik niet anders meer…..voor mij lag de ietwat zware body (kleine handen toch wel) heerlijk in de hand…..weathersealed en robuustheid….ben best zuinig maar had slechte ervaring met een SOny A500 dus wilde echt iets degelijks…..maar ja als ik eerlijk ben keuze nu moeten maken, was het niet eenvoudiger…dan is het klapscherm wel erg handig (had ik ervaring mee op Sony en met statiefwerk best handig!!!) voor de rest denk ik dat je gewoon eens naar een fotovakwinkel of zo moet gaan, voelen, klikken, kijken dan weet je het denk ik echt…….succes, beide gaan je géén windeieren leggen….
  //Dave

 8. Dankje!!

 9. Ik begrijp al die ophef over de behuizing niet zo.
  Ben zelf een week in bezit van de EOS 60D en deze maakt op mij toch een heel robuuste indruk.
  Daarbij heb ik in elk geval geen plannen om de camera als hamer te gebruiken of om ermee te gaan gooien dus voor mij is hij meer dan robuust genoeg.

 10. Ik heb eveneens al enkele maanden een 60D
  Deze maakt idd een heel robuuste indruk en bewijst dit ook.
  De “feel” is fantastisch en ik ben er heilig van overtuigd dat hij een behoorlijke klap kan hebben hoewel ik dit natuurlijk niet ga testen.

  Ik heb het gevoel een stevig stuk techniek in mijn handen te hebben.
  Ik had eerder een 450D en de overstap naar deze 60D was een waanzinnige ervaring.
  Hij kan een druppeltje regen hebben en voor “grotere” handen is de grip super.

  Voordat iemand onzeker word over de behuizing en de gebruikte materialen, neem de 60D eerst eens in je handen (in de winkel)
  Je twijfels zullen meteen vergeten zijn.
  Het is idd geen plastic, maar aluminium en graphite.
  De meest duurzame producten worden gebouwt uit beide materialen of een combinatie van beiden.
  Carbon aandrijfassen zijn vele malen lichter dan staal, maar kunnen een veelvoud van de torsie verdragen van staal.
  Het zelfde geld voor MTB’s en racefietsen.
  Neem RPM onderdelen voor radiografische auto’s, deze fabrikant geeft op hun “plastic” onderdelen een levenslange garantie af.
  Schrik dus niet van kreten als Plastic/Aluminium of Carbon.