DigitaleFotografieTips.nl

11 reacties op “Photoshop Elements 9 aangekondigd”

 1. Mooi dat de nieuwe versie Elements komt. Ik heb het nodig voor mijn opleiding (FVS). Ik wil ook heel graag weten wanneer ik Elements 9 in de winkels kan vinden.

  Kenneth, zou je dat kunnen laten weten?

  Alvast hartelijk dank.
  Anita

 2. Die informatie kon ik vanochtend niet vinden, maar ik zie nu dat je de nieuwe versie kunt uitproberen en kopen op http://www.adobe.com/products/photoshopel/, het zal waarschijnlijk een paar weken duren voordat de nieuwe versie in een fysieke winkel gekocht kan worden.

 3. Bedankt Kenneth.

 4. Anderhalve week geleden voor € 99, dus exact hetzelfde bedrag waarvoor de nieuwe versie over de toonbank gaat, PSE 8 voor Mac gekocht bij iFactors in R’dam. Verkoper repte niet van een eventuele nieuwe versie (of wist daar niet van).
  De site van Adobe noemt helaas geen eventuele update-mogelijkheid. Dus ik ben nu wel een beetje verdrietig….

  Chris

  1. Hoi Chris, dat begrijp ik wel. Helaas kondigt Adobe meestal nieuwe versies niet vooraf aan, de aankondiging vandaag kwam ook voor mij als een verrassing. Misschien loont het de moeite eens met Adobe te bellen hierover? Er is wel een update prijs, maar dat is ook nog steeds rond de € 80+.

 5. Hoi Chris,

  Adobe heeft een prima upgrade procedure. Zelf heb ik op de dag dat Elements 9 uitkwam Elements 8 gekocht. Na een telefoongesprek met de klantenservice van Adobe in Amsterdam blijkt dat je een gratis upgrade krijgt naar de nieuwste versie.

  Het enige dat je moet doen is een kopie van je aankoopbewijs en het serienummer naar hun op de mail zetten via een procedure die je netjes als PDF document naar je toe gemaild krijgt.

  De dag na dat ik deze procedure kreeg ik al een mailtje terug dat de nieuwe versie inmiddels naar mij verzonden was. Chapeau voor Adobe!

  Groetjes,

  Jos

  1. Hallo Kenneth en Jos,
   Bedankt voor jullie tips.
   Ik ga het zeker proberen!

   Groetjes, Chris

 6. Hallo Kenneth, weet je ook of de samenwerking tussen Lightroom 3 en Elements er is, zoals tussen Lightroom 3 en Photoshop CS5?
  Ik heb momentel de proefversie van CS5 en kan vanuit Lightroom exporteren naar CS5 en terug, dat is best handig.

 7. Ik mis de kanaalmixer (infrarood fotografie) is er een mogelijkheid die in elements 8 te updaten

  Groet Toon.

 8. Ik werk normaliter met FastStone en dat bevalt prima. Nu heb ik een Trail-versie van Adobe Photoshop Elements 9.

  Gezegd moet worden dat ik eigenlijk alleen kleurtemperatuur, belichting en verscherpen gebruik. Maar ik kan eigenlijk geen toegevoegde waarde van PSE 9 ontdekken. Het wordt niet mooier dan met het gratis FastStone programma.

  Herkent iemand mijn bevinding of zie ik bepaalde voordelen van PSE over het hoofd ?

  Groet,
  Marco