DigitaleFotografieTips.nl

9 reacties op “Prioriteitstanden, voor creatief gebruik”

 1. Beste Kenneth,
  mijn complimenten voor jouw duidelijke uitleg over de verschillende onderwerpen.
  Is het mogelijk dat jij ook een hoofdstuk kan wijden aan flitsfotografie? Het is best lastig om dat goed te doen. Ik denk dat je hier een hoop amateurfotografen (zoals ik) een groot plezier mee kunt doen.
  Met vriendelijke groet,
  Leon

 2. Kenneth,
  Je schrijft dat je de P-modus snel moet vergeten, omdat het een volautomatische stand is. Op mijn camera is de “groene” stand volautomatisch en de P-stand stelt welliswaar sluitertijd en diafragma in, maar je kunt wel b.v.over- of onderbelichten. Er zijn dus nog aan te passen instellingen. Is dit anders voor verschillende camera’s??
  Overigens gebruik ik de P-stand wel eens om te zien “wat de camera zou doen in deze situatie…” Aan de hand daarvan pas ik mijn instellingen aan.
  jwb

 3. Eindelijk eenn klare uitleg voor de A-dep stand op Eos 40D, ik heb het nooit gebruikt, wel altijd AV
  Oorzaak van het soms moeilijk te lezen is volgens mij het vele vertalen van de handleidingen van de ene in de andere taal

  René

 4. Beste Rene ik gebruik ook altijd AV maar wel buiten
  allemaal goed binnen waardeloos dan autom
  op AV heb ik niets over sluiterstijd te zeggen
  dat doet hij automatich ja ik ben nog maar een beginneling
  maar ik vind het behoorlijk moeilijk, ik heb binnen nog nooit
  op AV een fansoenlijke foto kunnen maken jammer
  Groetjes Arnold

 5. Ik moet binnenkort binnen een bruiloft fotograferen ben nu al zenuwachtig Hoe krijg ik scherp en goed belichtte foto Welke lens welk diafragma en welke sluitertijd als ik uit de hand wil schieten ?

 6. Zéér handig weer. Top, als beginnende ‘fotograaf’ goed te begrijpen, heb nu al een stuk meer geleerd dan eerst :) Bedankt!

 7. hallo,

  Can iemand mij uitleggen hoe je de sluitertijd leest ik zie cijfers maar begrijp ze niet en ze veranderen. Diafragma heb ik door maar op mijn nikon d90 snap ik echt niets van!

 8. In diafragma prioriteit heb je over 1/60 seconde maar hoe lees ik dat op mijn nikon d90 camera? Ik snap de getallen niet, aub uitleg van iemand. Soms zie ik een 6 dan een 4 maar geen 1/60…

 9. dag Joanna …hiebij een supermooie site waarbij je naar hartenlust kunt oefenen en direct het resultaat kunt zien http://www.cameraland.nl/pagina/dslr-camera-simulator/#.Vok-Djeho3C