DigitaleFotografieTips.nl

5 reacties op “Fotograferen met beschikbaar licht”

 1. Heel veel dank voor deze fantastische site.

  Even er op wijzen dat in deze tekst foto’s becommentarieerd worden die er niet meer staan.

  Groeten,

  Kris.

 2. Hoi Kris,

  Je hebt gelijk, het artikel is aangepast, er zijn wat dingen toegevoegd en de foto’s die er niet meer staan worden niet meer besproken.

 3. Wat een prachtige site is dit toch ook, heldere uitleg en het geeft me zin om weer op pad te gaan!
  (overigens zit ik in een dip wat fotografie betreft, onzeker over de resultaten en even geen ideeen, of weer dezelfde. Ook wel eens last van Kenneth?)

  1. Hoi Danny,

   Helaas heb ik daar ook mee te maken (ik denk iedereen), meestal in het midden van de zomer en in februari. Wat mij dan helpt is het geven van een opdracht aan mezelf, het kiezen voor één lens waarmee alles gefotografeerd moet worden, elke dag een foto maken met mijn mobiele telefoon, een heel ander onderwerp fotograferen dan waar ik me normaal op richt, etc. Hoe meer je oefent en je ‘blik’ traint, hoe makkelijker het is geschikte foto onderwerpen en composities te vinden. Maar soms is het ook gewoon onderkennen dat het er even niet is, aan andere dingen denken en afwachten tot de zin vanzelf weer terug komt.

   1. Dankje voor jouw snelle reactie.
    Ik ben zowat iedere dag in de bossen dan wel weilanden te vinden omdat ik een hond heb die veel uitloop nodig heeft dus daar heb ik kansen zat en ik denk dat het helemaal geen slecht idee is om zoals jij zegt mezelf een opdracht te geven (en dat hoeft dan juist niet met de natuur te maken hebben).
    Ik ga ermee aan de slag! :-)
    (en anders de camera een weekje niet aanraken…)