DigitaleFotografieTips.nl

20 reacties op “Tips voor avondfotografie”

 1. Heel erg leuk artikel. Ook erg interessant met de nabijheid van de herfst/winter. Ik heb je artikel met erg veel plezier gelezen, ga zo door!!

 2. leuk artikel net als de rest trouwens! ook als het helemaal donker is moet je doorgaan met foto’s maken dat levert vaak verrassende resultaten op!

 3. Artikel komt goed van pas met de komende winterperiode. Problematiek is erg mooi verwoord en duidelijk uitgelegd. Hopelijk kan ik nog veel van dit soort artikelen lezen.

 4. Hallo,

  Ik krijg mijn foto’s lang niet zo mooi. Heeft het ook met de camera te maken, welke camera je hebt. Bij mij vindt ik de kleuren niet zo scherp en soms zie ik op foto’s echt diepte en die van mij zien er vaak zo vlak uit.

  Groetjes,

 5. leuk artikel, temeer ik zelf heel vaak in het blauwe uurtje fotografeer. Ik vind vaak de tijd na zonsondergang mooier dan de zonsondergang zelf
  groetjes

 6. Hele leuke en leerzame artikel! Het komt voor mij op het juiste moment; ik ben me net gaan het verdiepen in avond- en nachtfotografie. Ik heb gisteravond heel wat foto’s gemaakt met mijn reflexcamera maar niet één was naar mijn smaak. Nu dus maar lekker weer proberen. Dank je wel voor de tips!!! ;-)

 7. Echt een goed en leuk forum! Vooral dit artikel vind ik erg intressant! En goed uitgelegd trouwens! Denk dat heel erg veel mensen er wat aan hebben. Heb je zelf ook een site waar ik je foto’s kan bewonderen?

 8. Leuke artikelen lees ik op je blog, chapeau.
  In dit artikel schrijf je: Overbelichten doe je door de sluitertijd zo aan te passen zodat het streepje op de belichtingsmeter vanuit het midden naar rechts loopt…
  Ik heb twee Nikon’s en bij mij loopt het naar links voor overbelichten :)

 9. Nikon heeft in menu F7 (D90) de mogelijkheid om die aanduiding om te keren.
  Standaard zijn positieve waarden links en negatieve waarden rechts.
  Ik heb geen idee waarom ze dat hebben gedaan want het druist tegen alle logica in. Mss omdat ze daar links rijden? ;)

  Affijn, in menu F7 kan ik de waarden omdraaien zodat – links is en + rechts.

  Menu>>Persoonlijke instel>>Bediening>>F7 aanduidingen omkeren.

  Veel succes!.

  Jan

 10. Heb artikel gelezen, heel interessant en zal het uitproberen. Het zou moeten lukken. Is klaar en duidelijk.