DigitaleFotografieTips.nl

11 reacties op “Ontwikkel je fotografische visie”

 1. Mooi artikel met inspirerende foto’s, Kenneth!

 2. Goed geschreven alweer.
  Krijg meteen zin om de straat/natuur op/in te gaan.

 3. Ik merk vaak bij mezelf wanneer ik fotografeer, dat ik iets “mis”. Iets wat er voor zorgt dat mijn resultaten niet net “dat ene” hebben. Vaak trok ik me dan terug in de bibliotheek, ben het internet gaan afspeuren of pakte de handleiding van mijn camera erbij om instellingen te vinden of materiaal te vinden die mij misschien konden helpen mijn foto’s net iets aantrekkelijker voor het oog te maken. Wat ik nooit vond, was een artikel of hoofdstuk over de fotografische visie of over de houding van de fotograaf t.o.v. zijn onderwerpen.
  Als dit artikel een product zou zijn en jij een fabrikant, zou het denk ik een groot gat in de markt vullen!

 4. Beste Kenneth,

  Gevatte, wervende en trefzekere essays. Hebben me een heel andere kijk gegeven op “schrijven met licht”. Mbt visie hebben reportagefotografen Jim Nachtwey http://www.jamesnachtwey.com/
  en Stephan Vanfleteren http://www.stephanvanfleteren.com/ ook een sterke indruk bij mij nagelaten. Keep up your outstanding work!!

  Tom Geerts
  Hove, België

 5. Beste Kenneth,

  Prefect omschreven.
  Mijn visie, denk er precies het zelfde over.
  Zo behoud je ook veel plezier in het fotograferen.

  Je geeft mij inspiratie.

  Ga zo door.
  Mijn complimenten.

  Fons

 6. Hoi Kenneth,

  Mooi artikel. Dit onderwerp houdt mij ook steeds bezig. Hoe leg je op de plaat vast dat wat jij ziet. Hoe geef je net iets meer dynamiek aan de foto. Hoe kan je het verhaal dat jij meemaakt op de foto vastleggen.

  Bedankt voor dit artikel

 7. Hoi Kenneth,

  Ik vind dat je echt een reuze handige site hebt neergezet. Ik kom er dan ook geregeld om de tips en trucs eigen te maken. Is het niet handig om een aantal tips/artikelen te bundelen en als een PDF op de site te plaatsen? Als een soort handboek?

  Complimenten voor de site in ieder geval!

  Groet,
  Jelle

 8. Heb deze site ontdekt door surfen. De inhoud is zeer indrukwekkend.
  Ik kan alles niet onthouden, maar is als “naslagwerk” bij mijn bladwijzers opgenomen. Mijn complimenten.

  Erik

 9. Hoi Kenneth,

  Wat een fantastische informatie geef je op je website!
  Als hobby fotograaf kan ik hier zeer veel van leren.
  Hopelijk ga je hier lang mee door! Zeer inspirerend!

  Groeten, Jolanda

 10. Hallo Kenneth,

  Ik ben begin dit jaar serieus begonnen met fotografie, voorheen maakte ik altijd een paar kiekjes en boeide fotografie mij totaal niet.
  Ik ben op google gaan zoeken voor informatie en kwam bij jou terecht, sinds dien volg ik nauwlettend jou tips en adviezen op. Je behoort tot een van mijn favorieten.
  Dank zij jou ben ik in een zeer korte tijd op een bepaalde niveau gekomen.

  Bekijk s.v.p. het resultaat eens op mijn website: http://www.alphonsdijk.com

  Dank voor al je uitleg en adviezen, ik blijf adviezen nauwkeurig volgen.
  Ga zo door!

  Groeten,
  Alphons Dijk

 11. Mijn ‘storing’ is mijn gave hierin. ‘Zoek de mol’ zeg maar. Het enige nadeel hier is. Het kost veel energie; waar ik van bulk eigenlijk. Helaas/gelukkig is het een beetje een automatisme geworden. Het ultieme vinden. Omdat mensen toch iets ‘standaards’/ gewoons herkenbaars willen zien, heb ik me aan ‘de regeltjes’ te houden. Dit geeft houvast en rust.

  De techniek van ‘het ding’ is heel makkelijk te leren, het zien en dan het vastleggen gaat wat verder. Je krijgt het voor elkaar dat ik mijzelf de vraag stel. “wat wil ik met deze instelling”. Dat ik altijd op zoek ben naar het ultieme en nooit de standaard benadering wil gebruiken. Dank hiervoor.

  Nog steeds heb ik het gevoel dat ik er aan moet werken om beter herkenbaar te worden. Wellicht maak ik iets wat ’te apart’ is.