DigitaleFotografieTips.nl

14 reacties op “Fotograferen in hard, contrastrijk licht”

 1. Prachtig artikel. Temeer omdat ik ontiegelijk liep te klooien verleden weekend in de tuinen van Clingendael op het midden van de dag. Eigelijk bleef daar niet veel van over maar met deze tips hoop ik het volgende keer goed te maken.

 2. Hallo Kenneth,

  Je zou eens moeten weten wat een plezier ik heb van jouw ‘wijzw’ fotografielessen.
  Het artikel over het fotograferen midden op de dag was weer en topper. Ik ga er vandaag al mee aan de slag.
  Bedankt hoor!

 3. Iemand is naar Elf Fantasy geweest. ;-)

  Mooi artikel weer, dank je wel!

 4. Hoi Martijn, in dit geval was het Keltfest in Dordrecht, maar je zit wel in de buurt ;)

 5. Oeps! Hehe. Nou ja, ik herkende in ieder geval Rapalje! Wat vond je van ze? Ik heb ze nu twee keer gezien en het is telkens feest.

  1. Hoi Martijn, is een leuke band, ze hebben er echt plezier in en ik vind het ook leuk dat ze gewoon tussen de mensen aan de wandel gaan.

 6. Nou, deze site is de ontdekking sinds ik fotograferen ‘ontdek’heb (in oktober 2008, na de geboorte van onze tweede zoon)Goeie begrijpbare tips zeg
  Erg grappig dat ik hier nu op stuit want een uur geleden ben ik omgedraaid omdat het zwaar bewolkt is (en nu regent het zelfs behoorlijk)

  1. Kenneth moet vooral, in zijn vrije tijd, een dingen blijven doen en dat is fanatiek door blijven gaan met deze site. Verfrissend en zeer praktisch gericht en dat kom je niet overal tegen.

   Groet, JEECEE

 7. Kenneth,
  Ik weet niet precies in welk bericht ik dit moet plaatsen, maar het gaat over HDR.
  Wil jij iets over je workflow voor HDR vertellen.
  Ik laad mijn foto’s (3 belichtingen) in Bridge, maak daar een HDR opname die naar Photoshop CS4 gaat. Dan sla ik hem op als een radiance bestand en haal die plaat op in Photomatix. Hier komt het probleem er zijn dan in Enhancer zoveel instelmogelijkheden dat ik door het HDR bos geen HDR meer zie. Heb jij een leiddraad basisinstellingen voor/van Photomatix. Wat ik nu doe is de een beetje corrigeren in Photomatix en daarna ga ik weer terug naar CS4 en bewerk daar de foto verder, ook hier loop ik tegen de vele mogelijkheden aan.
  Daarom dat ik jou vraag jouw workflow van basisinstellingen warrop ik dan wat kan bijwerken.
  Groet,
  Gerrit

  1. Hoi Gerrit, ik heb jouw vraag beantwoord in een Lezersvraag artikel (http://www.digitalefotografietips.nl/lezersvraag/startpunt-photomatix-pro/), meer informatie over HDR is ook te vinden op http://www.digitalefotografietips.nl/fotosmaken/hdr-introductie/

 8. Hoi, Kenneth
  als semi fanatiek amateur fotograaf die tevens op Istockphoto zit, ben ik altijd op zoek naar verbetering en tips. In nov mag ik naar de Galapagos eilanden van mezelf. Ik ben van plan daar naaturlijk de mooiste pics te maken van het dierenleven daar, ik heb een Canon D50 met EF-S 17-85mm F4-5.6 IS USM en een EF 70-200/4.0 L USM. Daarbij heb ik UV filters op beide lenzen en een pola filter. Ik gebruik echter geen zonnekap (tas te klein). heb jij nog tips welke filters en evt nog andere, speciale lenzen om de fauna goed vast te leggen??? ps: supersite!!!

 9. geweldige foto`s