DigitaleFotografieTips.nl

55 reacties op “Zelfportretten maken”

 1. Joepieee!!! Net begonnen met fotografie, net afgestudeerd dus nog een hoop tijd over. Jij doet echt fantastische werk en het inspireert mij om morgen gelijk aan de slag te gaan en is te kijken hoe het mij af gaat! Bedankt!

  1. Wat leuk! Ik ben ook ontzettend benieuwd! veel succes! keihard door blijven bikkelen en mooie dingen maken :D

 2. Wat een ontzettend leuke ideeën! Meteen uitproberen. Een vraagje: geen problemen met de camera in een toch koude omgeving?

  1. Leeeuk!!
   Hoezo problemen in koude omgeving?? nee dat heb ik niet? :)
   Maar ik kom nooit in echte koude omgevingen als -25 graden..

 3. Superleuk artikel! Vraagje..
  Ik ben zelf ook net bezig met zelfportretten schieten, maar dan met een afstandsbediening. Nu vraag ik me af hoe je met de afstandbediening foto’s kunt schieten zonder dat dat ding in beeld is.. Moet je m dan op continu zetten?

  Groetjes Kim

  1. Ik schiet zelfs niet met een afstand bediening, maar weet wel waar mijn vrienden hem altijd laten. Meestal zetten ze hem dan op 2sec timer. Dus dan heb je 2sec de tijd het buiten frame te gooien. Een goede vriendin van mij steekt hem dan in haar bh, een andere vriend houd het tussen zijn tanden en slikt hem in zijn mond na het drukken. Dus je hebt verschillende opties als hij op 2sec timer staat. hahaha. van weggooien, tot laten vallen in je bh of in je mond vast houden.

 4. Hi Richard,

  Die eerste foto in de paragraaf “How Deep” vind ik supperrrrrrrrrrr! Geweldig gewoon. Jouw uitdrukking, jouw hand, de verbazing… prachtig!

  Ook dit hele artikel is heerlijk geschreven. Leest lekker weg en gewoon weg heel duidelijk.

  Greetz,

  Dennis

 5. Al googelend kwam ik ’toevallig’ op deze site en ik heb me kostelijk vermaakt. Wat schrijf je leuk en wat een geweldige zelfportretten heb je gemaakt! Ik denk (en fotografeer) vaak heel erg binnen de lijntjes en krijg – zoals iedereen hier wel aangeeft! – door jouw ideeën, tips en foto’s inspiratie en zin om ook eens daarbuiten te gaan experimenteren! Hier een niet zo heel spannende maar wel geinige ‘zelfportretreeks’ van mij: http://russelslof.com/2013/11/25/hardlopen/
  Groet, Noortje

 6. Wat een vette foto’s…
  Heb weer een boel ideeën opgedaan.
  bedankt..

 7. Wat een ontzettend enthousiaste foto’s met geweldige uitvoering en geduld. Mooie kleuren en schaduweffecten. Voer voor inspiratie!

 8. Op zoek naar tips over zelfportretten maken & scherpstellen, kwam ik jouw verhaal tegen. Ik heb me kostelijk vermaakt en voel me geïnspireerd, waarvoor dank. Hopelijk ben je niet in de problemen gekomen met je ziekmelding en dan hartstikke leuke foto’s maken….
  Ik ben net begonnen met een blog en doe poging foto’s van mijzelf te maken. Ik denk dat ik via marktplaats een paspop zoek om die als scherpstelobject ga gaan gebruiken, zou zie iets ook werken, denk je?