DigitaleFotografieTips.nl

8 reacties op “Landschap in de regen”

 1. Regen of geen regen, in Schotland moet je er op uit trekken. Met wat geluk en op de juiste plaats kan je mooie foto’s maken en kan je geen foto’s maken geniet je toch van het landschap en is het s’avonds gezellig in de pub. Door gezondheidsproblemen heb ik van het jaar nog niet naar Schotland geweest, dus ik benijd je een beetje. Maar ik wens je toch een goed verlof en ik geniet van je foto’s.
  francois

 2. Heel erg sfeervol! Schotland staat al lang op mijn verlanglijst, Ierland ben ik al vaak geweest. Wat een leerrijke site heb je toch opgebouwd Kenneth. Ik breng je wekelijks een bezoekje!

 3. Hoewel ik zelf meer een liefhebber ben van warmere en drogere omstandigheden heb ik toch genoten van je artikel en van de prachtige foto’s.

 4. Schotland is een schitterend land om te fotograferen volgens mij! Misschien toch maar eens overwegen om er op vakantie te gaan. Maar je geeft aan dat de regen de kleuren versterkt. Maar ook in Nederland? Ik heb gisteren foto’s in de regen proberen te maken maar op een grijze dag zijn de kleuren ook een beetje grijs en flets. Of misschien oppimpen in Photoshop?

 5. Pas ook weer in de stromende regen staan fotograferen tijdens een rally,helaas stond ik tegen de wind in te fotograferen.
  Dan houdt een zonnekap ook niet alles tegen.
  Dan zijn een paar extra lensdoekjes wel handig,want die zuigen zich ook vol met vocht.
  Als het motregent kun je ook een zeem over je toestel leggen, die neemt dan eerst het meeste vocht op.
  Lastiger is het dat je paraplu af en toe uit je binnenzak van je jas waait,dus die maar even met een stukje elektra draad aan mijn broeksriem vastgemaakt.
  S’avonds kun je mooi spelen met de regen in de verstralers van de auto’s,of door te flitsen de regen zichtbaar maken.
  Maar het levert wel mooie kleurrijke actiefoto’s op.

 6. vaak stel ik via forums vast dat veel macrolenzen ook dienst doen als portret lens. Is er dan echt geen kwaliteits verschil tussen een portetlens bv van canon 50MM prime lens of een canon 50mm macro lens ? als ik personen wil fotografen ! Zo ja , dan had ik het graag vernomen. Omdat ik overweeg om een van beide aan te kopen. als de macro lens even waardige scherpte geeft dan heeft zij dus een meerwaarde omdat ik dan ook macro kan fotograferen maar als ze moet inboeten tegenover de portret lens dan opteer ik voor de portet lens.

 7. Weer een leuk stuk.
  De volgende vraag hoe voorkom je condens vorming als je na de regenbui weer naar binnen gaat of heeft een spatwaterdichte camera daar geen last van?

 8. Goede vraag Wim, de camera en lens kunnen daar zeker last van hebben, ik houd ze altijd in de tas die buiten is geweest en plaats die in de gang, niet in de woonkamer die waarschijnlijk extra wordt verwarmd. Zo kunnen de camera en lens/lenzen langzaam weer op temperatuur komen.