DigitaleFotografieTips.nl

13 reacties op “Elementen vrij houden in het beeld”

 1. Less is more.

  Dit gezegde klinkt wellicht als een dooddoener.
  Maar wat mij betreft vaak waar bij landschapsfotografie.

  Het voorbeeld van de boom en het berglandschap kan bijna doormidden geknipt worden, waardoor je 2 rustigere en m.i. interessantere foto’s krijgt.

 2. Complimenten voor je prachtige foto’s en geweldige artikel. De stenen in het riet is mijn favoriet. De sfeer is geweldig door de mooie kleur en compositie.

 3. Fijne uitleg wederom en goed gebruik van foto’s.
  Ik lees dit iedere keer met veel plezier.

  Wens jou dan ook nog heel veel fijne oefentijd! Geniet er van.

 4. Prachtige foto’s en weer een mooi artikel.
  mvg,Jan

 5. Fijn van je artikel te lezen en te zien dat je in dit jaargetijde mooie foto’s kunt maken in Schotland. Ik en mijn vrouw hebben jaren geleden verscheidene jaren in Inchnadamph in de jeugdherberg verbleven. Mooie wandelingen gedaan en mooie foto’s gemaakt. Deze tijd van het jaar is de mooiste om foto’s te maken en nog allerlei andere redenen. Ik wens je een fijne vakantie.
  Francois

 6. Hallo Kenneth,

  Misschien een vreemde vraag:
  Je foto’s van en over Schotland inspireren me enorm, Zodanig zelfs dat ik er zelf foto’s wil gaan maken. maar als je nog nooit in Schotland bent geweest, zoals ik, dan lijkt me een georganiseerde trip meestal effectiever denk ik.

  Heb je misschien tips of wellicht ken je een workshop aldaar?

  Ben heel benieuwd en alvast bedankt voor je reactie.
  gr Stefan

  1. Ik ben er nu 8 x geweest en eigenlijk is Schotland één groot fotoparadijs. Mijn ervaring is kies een streek uit boek een B&B en ga alleen in die streek fotograferen. Volgende keer pak je een ander gebied. Mooi om te beginnen zijn Loch Lomond en de Trossachs of de Highlands. Als je gaat rondreizen gaat zie je meer maar gaat ten koste van je fotografietijd.

   1. Hallo Jan,

    Bedankt voor je reactie. ik ga me eens verdiepen in de genoemde regio’s.

    Gezien je 8 x ervaringen, nog een advies mbt het jaargetijde…..of is het zo mooi dat ieder jaargetijde haar eigen schoonheid heeft?
    gr Stefan

 7. Opnieuw een heel boeiend en voor mij als beginner leerzaam artikel en prachtige foto’s. Helemaal top!!!

 8. Je laat goede voorbeelden zien, Weer een zeer interessant stuk om te lezen. De foto’s spreken mij bijzonder aan, omdat ik ook een paar keer in Schotland ben geweest. Een waar walhalla voor fotografen. Het licht is daar uniek.
  Veel (foto) plezier nog in Schotland.
  grt. Greetje

 9. Erg leuk om deze reeks te lezen omdat ik net in september in hetzelfde gebied was (Torridon-Skye). Veel herkenbare situaties dus, je tips had ik graag tevoren gelezen :-)

  Voor de vergelijking: een miniselectie staat op mijn natuurfotosite http://www.apalca.nl

  Trouwens, wie weet zijn deze gidsjes nuttig voor Schotlandgangers http://dvattika.com/category/store/ebooks/ – met fotolocaties en tips voor geschikte tijdstippen. Ik ken ze niet, zag ook die pas toen ik alweer terug was. Misschien weet iemand anders of het de moeite waard is.