DigitaleFotografieTips.nl

10 reacties op “Apple fotoboek bespreking”

 1. Een alternatief (van de vele) die ik heb geprobeerd, is http://www.myphotobook.nl, omdat het veel goede recensies kreeg over de afdrukkwaliteit. Het resultaat is niet slecht, vind ik.

 2. Hallo Kenneth, worden de foto’s afgedrukt op glanzend papier bij Apple? Wij hebben nml een keer via de Hema een fotoboekje gemaakt maar deze was nogal mat. En Jelle, hoe zit dit bij myphotobook.nl? Alvast bedankt voor de reactie, mvg Roel

 3. De afbeeldingen zijn hir niet meer te zien Kenneth. Is daar iets aan te doen? Want ik vind dit erg interessant.

  Gr.,
  Sonja

 4. ik gebruik altijd de meest complete in Nederland (en winnaar van de TIPA-Award voor beste kwaliteit fotoboeken):
  Software voor MAC, Windows en Linux!
  http://www.fotoalbum.nl

 5. Hoi Tom, dit boek is 28×21,5cm met een harde linnen cover.

 6. Als ik ook een tip mag geven;
  Webprint.nl
  Wijfotoservice.nl en voor hele mooie afdrukken op canvas
  http://www.herinneringenoplinnen.nl
  Ik heb daar een mooie foto van mijn man en dochter 90cmx90cm op canvas laten zetten. Bezorgd binnen 3 dagen en voor nog geen €60,-. Ze hebben heel vaak aanbiedingen en hun kwaliteit is geweldig, zie de vele klanten reactie’s op hun site inclusief foto.

 7. Hoi Kenneth,

  In Aperture 3 kwam ik er achter dat het wel mogelijk is om de tekst stijl aan te passen (als het gaat om grootte, kleur, font-stijl, onderstrepen enz.), tenminste op de Mac.
  Dat doe je door Cmd + T te selecteren. Zelfs symbolen/speciale tekens kunnen ingevoegd d.m.v. Alt + Cmd + T.

  Beiden openen een dialoogbox moet je dat geloof ik noemen, met de verschillende mogelijkheden.

  Hoe het in vorige Aperture versies of in Windows is weet ik helaas niet..

  Overigens ben ik het met je eens dat over het algemeen ‘schoon houden’ een goed idee is. Maar bijvoorbeeld met trouwalbums kan een specifiek lettertype toch wat extra’s brengen… (al is het maar extra werk om daarover een besluit te maken.. haha)..

 8. In de settings van je photo book kun je de optie “Include Apple logo” uitzetten, dan verdwijnt het logo met “Made with Mac”. (iPhoto ’09, 8.1.2)

 9. Ik heb meerdere albums laten maken bij verschillende afdrukcentrales maar de laatste tijd laat ik mijn albums afdrukken bij Top-Fotoalbum. Zij leveren superkwaliteit, de pagina’s zijn stevig en vallen mooi plat open panoramafoto’s lopen onderbroken door van de linker naar de rechterpagina, volgens de consumentmentenbond de Beste koop. Echt een aanrader!

 10. Ik probeer tevergeefs 2 fotoboeken samen te bestelen om maar 1 verzendkost te betalen (zijn toch wel prijzig) maar niemand weet of dit kan. Er is geen optie om iets toe te voegen bij 1 bestelling, tenzij 2x zelfde boek. Weet iemand of dit kan?