DigitaleFotografieTips.nl

47 reacties op “Begin je eigen fotoblog”

 1. Hallo,
  goed en informatief bericht!
  Nadat ik dit had gelezen ben ik ook een site begonnen op wordpress: esmeekorremans.wordspress.com
  Tips en adviezen zijn welkom!
  Gr Esmee

 2. Mooi artikel, duidelijk en voor mij een reden om er mee aan de slag te gaan.

  Groet,

  Frits van Dijk

 3. Helder, zoals je foto’s, duidelijk, informatief, met een gevoel van: je kunt het zelf, begin maar….

 4. Leuk bericht, ik kwam op de site terecht terwijl ik op zoek was naar tips om een fotosite beter vindbaar te maken op google.

  Ik merk heel erg dat omdat je veel foto’s en wat minder tekst op je site hebt, dat je al snel onder aan de zoekresultaten eindigt. Hebben jullie hier toevallig ook tips voor?

  1. Werk aan je seo, google eens wat het is en hoe je het verbeterd. Ook het bezig zijn met je website, reageren op anderen, wil wel werken. Daarbij kan je beter op specifieke dingen waar je goed in bent (bijvoorbeeld fotograferen van auto’s ik zeg maar wat) gevonden worden. Wat niet zegt dat je alleen auto’s moet doen, maar een paar speerpunten waar je regelmatig mee bezig bent trekt wel bezoekers die terugkomen. Denk maar aan die blogger die het heel vaak over paarden heeft, mijn onderwerp is het niet maar andere waarderen een foto van Blessy wel.

 5. Heel duidelijk en interessant Groetjes

 6. Dag Kenneth,
  dank voor je goede tips. Ben zelf nu bezig om mijn eigen website op te zetten. Het is wel lastig om goede onbetaalde link partners te vinden die ook aansluiten op het gebied van fotografie.

 7. Zegno Fotografie,
  Op welke site heb jij je blog gemaakt?? Ik zou het graag willen weten. Ik wil zelf namelijk een fotoblog maken

  Xx
  Nicky

 8. Hallo!
  Ik wil heel graag een foto blog maken van mijn trouwfoto’s .
  heb je tips voor websites??

  gr.

  Bianca

 9. Goede tips inderdaad! Zal ze meteen toepassen;-)

 10. Goede tips – heb toevallig vandaag zelf mijn eerste blogpost geplaatst :)

 11. Mooi artikel en dank voor de goede tips!

  Gr.
  Maarten

 12. Leuke tips, bedankt! Al blijft het lastig om actief te zijn als niemand het leest. Dus, voorlopig zal ik maar blijven werken aan de SEO! :)

 13. Super tips! Ik heb net een site opgezet over foto’s (fotomomentje.eu) maar kan nog wel wat tips gebruiken! Bedankt :)

 14. Bedankt voor de bruikbare tips. Heb zelf ook een website gemaakt: http://josvandeven.nl. Uiteraard zijn tips en adviezen welkom.

 15. Ik ben al jaar en dag amateurfotograaf. Een jaar geleden ben ik begonnen met nemen van foto’s tijdens de voetbalwedstrijden van mijn zoon. Van het een kwam het ander en nu neem ik wekelijks foto’s van alle ploegen van de club, toch zo’n 40 in totaal. In het begin stuurde ik al de foto’s gratis door naar de mensen die er om vroegen. Nu heb ik enkele duizenden euro’s geïnvesteerd in nieuw materiaal en zou ik graag wat van die investering terug verdienen door de foto’s te verkopen. Ik moet er niets op verdienen. Het blijft voor mij een hobby, maar het zou leuk mocht ik wat van het geïnvesteerde geld terug verdienen. Momenteel zet ik via flickr alles online. Het is niet de bedoeling dat iedereen die foto’s kan zien, enkele de leden van de club is voor mij voldoende. Is er een ander alternatief om ze toonbaar te maken ?

 16. Ik werk zelf ook met WordPress. Heel handig in gebruik, zoals je schrijft. Neem gerust een kijkje op mijn blog: https://sweet-flight.com/

 17. Dankjewel voor al deze tips! Ik ben al bezig met het opvolgen van een aantal.

 18. Dag,
  bedankt voor je uitgebreide handleiding voor een fotoblog.
  Nu probeer ik wordpress, maar ik zie alleen maar betaalde opties. Je zegt dat ik daar gratis een blog an opzetten. Hoe zit dat nou?