DigitaleFotografieTips.nl

17 reacties op “Toon je portfolio op je iPad”

 1. Ik heb zelf ook een iPad en foto’s zijn inderdaad erg mooi op de iPad..
  Van mijn werk heb ik een Nikon D3000 voor het maken van foto’s voor website, flyers en productinfo dus hier ga ik je site en tips eens goed voor doorlezen..

 2. Ik heb mijn iPad ook al een maand of 2, en gebruik hem voornamelijk voor foto’s, ik heb er nu zo’n 9000 op staan, wel jammer dat je foto’s verkleind worden voor iPad formaat. Met de Camera Connection Kit kan je ook je foto’s rechtstreeks vanaf je camera op je iPad zetten en je iPad gebruiken als een imagetank.

  1. Kun je aangeven hoeveel de foto’s verkleind worden en hoeveel ruimte 9000 foto’s dan ongeveer innnemen?

   1. Bij mij worden de foto’s verkleind naar 1280×851 pixels terwijl de originele 4288×2884 pixels zijn. die 9000 foto’s nemen ongeveer 3,5 GB in beslag op de iPad

 3. De iPad lijkt mij prima geschikt voor het tonen van je portofolio echter om hem op een goede manier te gebruiken als imagetank is hij nog niet echt echt geschikt. Interessant artikel hierover: http://forums.camerabits.com/index.php?topic=5603.0 . Ik wacht nog een paar generaties en hou het voorlopig bij mijn laptop. Hoewel een aantal collega’s er eentje hebben en het zeer lekker werkt. Het ligt er maar aan waarvoor je hem wil gebruiken.

 4. ik lees altijd met veel plezier uw artikelen, en nu het nieuwe artikel over foto’s van lightroom 3 naar de ipad heeft mijn interesse, ik werk echter met een Ned versie van lightroom maar kan niet vinden waar ik de publish folders etc. kan aanmaken, kunt u mij in jip en janneke taal uitleggen waar ik het in de Ned lightroom kan vinden.

  1. Hoi Peter,

   Deze optie zit in de Bibliotheek module, links onderin en heet in het Nederlands ‘Services voor Publiceren’. Je kunt daar een Harde Schijf en Flickr service instellen.

   Set Up… heet Instellen…, voeg voor de iPad een Vaste Schijf service toe. De Published Folder is een ‘Gepubliceerde Map’ en de Published Folder Set is ‘Gepubliceerde Set Mappen’. De Smart Collections in het artikel heten in de Nederlandse versie ‘Slimme Mappen’.

 5. hartelijk dank het is me nu duidelijk ik had in dat linker scherm nog niet naar beneden gescrollt dus daarom zag ik het niet

 6. Uitstekend leesbaar stuk en erg bruikbaar. Net terug van vakantie gelijk de foto’s in lightroom geladen. Nu nog selecteren en bewerken. Leuk om ze op de iPad te kunnen laten zien!

 7. De iPad is inderdaad een mooi apparaat om je portfolio te laten zien. We zijn momenteel bezig met een portfolio app zodat je niet alleen op je eigen ipad je werk kunt laten zien, maar zodat je je werk ook kunt delen met klanten en andere geinteresseerden. Ze kunnen jou portfolio dan gewoon uit de appstore downloaden.

  We zoeken nog betatesters voor deze app. We kunnen niet garanderen dat we elke beta request kunnen inwilligen maar als je daar interesse in hebt, mail me dan even op ivo at egeniq dot com.

  (En als je vindt dat dit ongewenste spam is, voel je dan vrij om op delete te drukken ;-) maar ik denk dat het wel interessant kan zijn voor fotografen)

  1. Hoi Ivo,
   Ik gebruik de Ipad om ontwerpen te laten zien aan mijn klanten. Wat ik nu mis is dat wanneer je de beelden upload op de ipad alle beschrijvingen verloren gaan. Ook kan ik beelden niet meer flaggen of in een voorselectie mapje schuiven. Ben al weken op zoek naar een geschikte App maar vind niets. Zoek iets soortgelijks als acdsee manager 12

   1. Hoi Patrick,
    Ben je er al achter hoe je bijschriften bij de foto’s kan plaatsen?
    Goet
    Bert

 8. Bedankt voor prima advies, Kenneth. Werkt prima. Je uitleg is ook heel helder.

 9. Erg handige uitleg. Ik beschik zelf niet over een iPad en heb ik ze gewoon op mijn iPod staan. Wel is dit een goede uitleg! Bedankt!

 10. Hoe kan je best een Windows PC linken met een Ipad voor dergelijke zaken?
  mvg
  Dirk