DigitaleFotografieTips.nl

12 reacties op “Nieuwsbrief meer dan 5000 abonnees”

 1. Gefeliciteerd Kenneth, een mooi aantal nieuwsbrief ontvangers!

 2. hoi kenneth

  gefeliciteerd met je mijlpaal!
  en ga zo door zou ik zeggen

  ik was geabonneerd op de oude nieuwsbrief, moet ik me opnieuw aanmelden op de nieuwe nieuwsbrief? mijn laatste “dagelijkse” nieuwsbrief was immers van 20 juli, kan dat kloppen?

 3. Hoi Carisa,

  De nieuwsbrief is in april/mei gewijzigd, dus dat moet wel goed zijn gegaan als je op 20 juli de laatste hebt gehad (zojuist moet er nog één zijn gearriveerd), het Vlinder artikel was de laatste.

 4. Beste Kenneth, gefeliciteerd en een terechte waardering voor je leerzame nieuwsbrief. In het kader van het verschijnene van Lightroom 3 een vraag. Hoe kun je voorkomen dat je bij het crashen van je harde schijf al je info. opgeslagen in in Lr (of bv. photoshop elements) kwijt bent? Immers, in je database zit een schat aan info.
  Dank alvast en groet, Henk

  1. Hoi Henk, voor Lightroom kun je een backup bestand maken van de catalogus via het programma zelf of je kunt het .lrcat bestand handmatig kopiëren naar een andere locatie zoals bijv. een externe schijf. Je hebt dan de catalogus met alle bewerkingen, maar vergeet niet de fotobestanden die op een andere locatie staan en geen onderdeel van de catalogus vormen. Deze moeten dus op een andere manier veilig worden gesteld.

   Als je met RAW foto’s werkt, dan kun je met CTRL+S in Lightroom de bewerkingen opslaan in een .xmp bestand (selecteer eerst de foto’s waarvoor je dit wilt doen), als je van je RAW foto’s DNG bestanden hebt gemaakt slaat hij deze met CTRL+S op in het DNG bestand. Zo heb je ook zonder de Lightroom catalogus de bewerkingen beschikbaar en uitleesbaar in een andere Lightroom catalogus of in Adobe Bridge.

   Meer algemene backup tips kun je vinden in het artikel op http://www.digitalefotografietips.nl/achtergronden/opslag/

 5. Gefeliciteerd Kenneth!

 6. Proficiat met het bereiken van deze mijlpaal. Ik heb veel opgestoken van jouw vlinderverhaal, ik heb zelf ook veel vlinders in mijn tuin en heb door jouw artikel een paar zeer mooie opnames weten te maken, ga zo door!

 7. Voor mij zitten er regelmatig zéér interessante zaken in je nieuwsbrief. Bedankt Kenneth voor alle moeite die je erin steekt.

 8. Gefeliciteerd Kenneth, hier mag je trots op zijn. Ik vind de nieuwsbrieven altijd erg interessant, en ik kijk er iedere keer weer naar uit. Ik spreek de wens uit dat je nog lang de inspiratie, en de tijd vindt om door te gaan.

 9. Dank voor de fijne reacties!

 10. is er ooit en winnaar bekend gemaakt voor het lightroom pakket? Heb is zeker gemist.

  1. Hoi Jan,

   Ja, is bekend gemaakt, Kees Wiegel heeft het gewonnen en ontvangen toen Lightroom 3 was uitgebracht (http://www.digitalefotografietips.nl/nieuws/win-lightroom/)