DigitaleFotografieTips.nl

14 reacties op “Adobe presenteert Photoshop Elements 8”

 1. Is deze software eigenlijk op enige manier te combineren met Adobe Lightroom?
  Of op welke wijze zou dan de post-edit plaats gaan vinden?

 2. Hoi Mark,

  Als ik het goed heb dan werkt Elements precies hetzelfde als Photoshop CS4, Elements heeft zelfs de Smart Objects functionaliteit. Je kunt dus bewerken in Lightroom, de foto naar Elements exporteren en hij laadt de wijzigingen weer in Lightroom in als extra kopie van de foto. Je kunt de Lightroom aanpassingen niet meer ongedaan maken in die versie (maar daar heb je nog een kopie van). De Photoshop bewerkingen moet je dus als laatste doen.

  Sommige filters in Elements vereisen conversie naar 8 bit, voor sommige handelingen verlies je dus wat informatie. Maar voor het prijsverschil met Photoshop CS4 is dat wellicht een overkomelijke trade-off.

  Lightroom heeft al extra opties voor Photoshop, maar voor Elements ontbreken wat handige export mogelijkheden. Deze plug-in kan daarbij helpen.

 3. Ondersteund Adobe Elements 8 de RAW bestanden van de Olympus E30?
  Ik gebruik nu Elements 7 en die pakt alleen de RAW bestanden van mijn Olympus E3.

  groet,
  Willem

  1. Hoi Willem,

   Vanaf versie 5.3 ondersteunt Camera Raw de Olympus E-30, deze versie werkt ook met Elements 7. Je kunt de laatste versie van Camera Raw downloaden op http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=4578 (Windows)

 4. Ik heb geprobeerd te dowmloaden… van de link die je me hebt gegeven… maar als ik dan de RAW bestanden wil openenen in elements 7 kan hij ze nog steeds niet lezen.

  help… wat doe ik fout?

  groet,
  Willem

  1. Hoi Willem,

   Mogelijk dat je ook nog een net iets anders Camera Raw installatiebestand nodig hebt, deze is specifiek voor Photoshop Elements 7 zie ik: http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=4582

   Je moet de plugin handmatig installeren, alleen de installer draaien werkt niet. Zo installeer je hem:

   1. Exit Photoshop Elements
   2. Open the download file and double-click CameraProfiles.exe and follow the on-screen instructions.
   3. Double-click Local Disk (C:)
   4. Navigate to location designated by your version of Photoshop Elements:
   a. Program FilesAdobePhotoshop Elements 6.0Plug-InsFile Formats
   b. Program FilesAdobePhotoshop Elements 7.0Plug-InsFile Formats
   5. Move the existing Camera Raw.8bi plug-in to another location (for example, a new folder on your
   desktop). Ensure you keep this version in case you need to revert back.
   6. Copy the Camera Raw plug-in, Camera Raw.8bi, from the download into the same folder as Step 4.
   7. Launch Photoshop Elements

 5. Ik heb nu de d700 van nikon

  ik heb twee vragen:

  1. de jpeg foto’s vind ik heel raar van kleur… wat kan ik doen?
  2. is er ook een plugin voor de RAW van de d700 in elements 7?

  groet,
  Willem

 6. Ik heb een Acer Aspire 7720G laptop met een 2,2GHz duoprocessor, 4GB DDR2 en meer dan voldoende schijfruimte. Toch deïnstalleert de gekochte versie van Elements 8 zichzelf tegen het eind van de installatie onder het mom van een niet aangepast systeem. Ik begrijp er niets van?

  Herman

 7. Hoi Kenneth,

  Sorry voor de late reactie, maar mijn laptop was gecrashd na een poging om DirectX 9 te dowloaden van een tamelijk obscure Website. Mijn Laptop heeft ruim een week bij de “PC Dokter” gestaan. Ik werkte met Windows Vista, maar nu met Windows 7. Wat een vooruitgang! Begin volgende week zal ik een nieuwe poging ondernemen om Elements 8 te installeren. Mijn configuratie is ruim voldoende, maar met Vista ontstond er in de registratie een “terugdraai actie” waar ik niets van begreep. Nu dus een nieuwe poging!

  Dank voor je reactie,

  groet,

  Herman

 8. Hallo Kenneth,

  Vorig jaar heb ik een D7000 van Nikon aangeschaft. Ik werk met photoshop elements 8.0 en daarmee kan ik geen raw-foto’s invoeren.
  Heb je hier een oplossing voor?

 9. Hoi Kenneth,

  Beschik over Photoshop Elements 8 en Windows 7 en sinds enkele dagen kan ik de bestanden wel openen, maar niet bewerken, want Photoshop sluit het bestand na enkele seconden uit zichzelf. Sinds enkele weken worden de foto’s op de laptop geupload via een scandisk, maar dit gaf tot eergisteren geen enkel probleem.

  Heb via google geprobeerd een oplossing te zoeken, maar kan deze niet vinden. Ook een update van Camera Raw gaf niet het gewenste resultaat.

  Weet jij misschien waar het aan zou kunnen liggen en heb je een oplossing? Alvast bedankt.

  groet,

  Sandra