DigitaleFotografieTips.nl

21 reacties op “Nederlandse Lightroom 2.3 beschikbaar”

 1. Ik heb meerdere malen de dutch en Nederlandse 2.3 update (LTRM2_MUL_win 166mb) gedaan. Geïnstalleerd zie ik alleen de Engelse, Duitse en Franse vertaling.

  1. Ik ondervond het zelfde probleem. Pas nadat ik LR 2.3 had verwijderd en opnieuw geïnstalleerd werkte de Nederlandse versie.

   Kijk eens in C:Program FileAdobeAdobe Lightroom 2.3Resources. In resources moeten naast de taalmodules de, en, fr nog 8 andere talen staan waaronder Nederlands. Naar mijn idee gaat het in resources fout.

   Groeten
   Cor

 2. Beste Gerard,

  Ik heb de installatie hier vorige week uitgevoerd op een Windows PC, Engels, Vista 32 bit, met Lightroom 2.2 Engels, van het werk (thuis heb ik een Mac). Ik krijg bij het installeren van het programma helemaal aan het begin van het installatieproces (nadat alles uitgepakt is) de keuze voor een taal, hier zet hij al standaard Dutch neer. Het hele installatieprogramma is vervolgens in het Nederlands en ook het programma zelf is dan Nederlands. Kijk ik bij Bewerken > Voorkeuren (Edit > Preferences) dan is Engels aangevinkt, maar de taal zelf is verder wel Nederlands.

  Ik heb nu mails gekregen van twee andere mensen die hetzelfde probleem als jij hebben, mogelijk dat Adobe hier helderheid over kan scheppen?

 3. Helaas. Tijdens de voorinstallatie is er wel een Nederlandse pdf bestand. De installatie zelf( na verwijderen van bestaande) beschikt alleen over 3 menu-talen EN,DE en FR. Bij preferences dito.
  In de map programma files bij adobe ligtroom2.3/resourses/staat geen NL vertaalbestand. Misschien dat Adobe tussentijds het MUL.exe bestand heeft aangepast. Ik meen dat de 2.3 nog in beta-versie is. Ik wacht de 2.4 af.
  Kenneth, Bedankt voor je replay en met de complimenten voor je leerzame website.
  groet,
  Gerard

  1. Beste Gerard,

   Dit is de definitieve release van 2.3. Gebruik je toevallig een 64 bit besturingssysteem?

   1. Ik dacht gelezen te hebben over een RC, maar maakt niet uit.
    Vista 32 bit.

 4. Ik heb precies hetzelfde als Gerard. Had Lightroom eerst in de Engelse versie op de PC staan. Nu de Nederlandse download binnen gehaald en ik krijg geen mogelijkheid om naar Nederlands te gaan. Alleen maar Engels, Duits of Frans……
  Alverschillende malen opnieuw binnengehaald maar krijg geen Nederlandse versie….wat nu?

 5. ik werk overigens met XP SP3…….

 6. Bij de installatie, heb je toen ook gezien dat Lightroom 2.2 werd verwijderd of is hij geïnstalleerd in een andere map? Ik denk dat daar iets verkeerd gaat, misschien dat het helpt als je alles van Lightroom verwijderd (behalve de Catalog bestanden natuurlijk), reboot en dan opnieuw installatie proberen? Dan moet je wel je key mogelijk opnieuw ingeven (en de Lightroom 1 key als je een upgrade license hebt voor Lightroom 2).

  Volgens mij heb ik bij mijn installatie een upgrade gedaan, maar ik moet zeggen dat ik de Windows installatie erg verwarrend vindt zoveel stappen zijn er…

  1. Beste Kenneth,

   Ik had een trial versie die ik het verwijderd. Daarna de trail versie binnengehaald LTRM2 MUL win. Ik heb vanalles geprobeerd maar krijg alleen maar engels,duits en Frans…..

   Heb zelfs in het register wat ik kon vinden van Lightroom weggehaald maar ik krijg geen Nederlandse versie….

   Rara wat nu…………

  2. Kenneth,

   Het is gelukt!

   Het alles wat Lightroom betreft van m’n PC verwijderd. Toen het Lightroom bestand 2.3 OPNIEUW gedownload. Er staat op de Adobe site nu NEDERLANDS/WIN……..in het weekend stond er nog DUTCH/WIN….dus er is iets verandert.

   Geinstalleerd en ik kan gelijk voor Nederlands kiezen.

   Dank voor het meedenken.

   1. Goed nieuws! Als je van een Nederlandse interface houdt ;)

 7. Kenneth, even een korte reactie.
  Welke taalmappen staan op jouw vista pc? Stuk of 10
  C:Program FilesAdobeAdobe Photoshop Lightroom 2.3Resources
  Bij mij drie: en, fr en de.

  1. “C:Program FilesAdobeAdobe Photoshop Lightroom 2.3Resources” bevat bij mij: en, es, it, ko, nl, pt, sv, zh_cn en zh_tw.

 8. Dan is dat duidelijk. Dan is er een fout in de nieuwste update versie(na 5 maart). Een NL- zip bestandje zou wonderen doen ;)

  1. Hoi Gerard, als ik hier kijk zie ik alleen maar een versie van 3 maart, dezelfde die ik ook heb geïnstalleerd?

 9. Hier (ong. 3MB) heb ik de resource bestanden voor de Nederlandse Windows versie geplaatst, je zou kunnen proberen deze in de Resources map van Lightroom 2.3 te plaatsen en dan te kijken of je Nederlands kunt selecteren in het Preferences menu.

  1. dat werkt niet, wat wel werkt is het bestand van Kenneth (de hele taalmap) vervangen door één van de standaard talen in de map C:Program FilesAdobeAdobe Photoshop Lightroom 2.3Resources (bij mij lightroom 2). ik heb bijvoorbeeld de duitse map leeggehaald en de inhoud van de nederlandse map erin gestopt. in lightroom kies je dan voor German, start lightroom opnieuw op en je hebt de nederlands versie! het werkte perfect voor mij!

   ik hoop dat ik iemand hiermee heb kunnen helpen! :)

 10. Sinds ik LR2.3 Nederlands gebruik worden tijdens het importeren mijn afbeelding in de voorvertoning op zijn kop getoond. Het maakt geen verschil of ik importeer vanaf een geheugenkaart of d.m.v. een USBkabeltje. In alle vorige versies had ik hier geen last van. Na het importeen worden alle beelden weergegeven zo als het hoort in de diverse modi.

  Ben benieuwd of ik de enige ben en of iemand mij kan uitleggen hoe dit bugje te corrigeren.

  Groeten
  Cor

  1. Bij de LR2.3 (en, fr en de), plus het NL-zipbestandje met dank aan Kenneth, heb ik nooit last gehad van onjuiste voorvertoning. Werk met EOS 20D en EOS 30D.(In het algemeen heb ik de voorvertoning altijd uitgeschakeld staan.)

 11. Hallo allen,

  Ik wilde ook Kenneth even bedanken voor het plaatsen van het Zip bestandje. Was al even aan het zoeken… Werkt prima!