DigitaleFotografieTips.nl

7 reacties op “Veel fotografieplezier in 2011!”

 1. Veel dank voor de steeds interressante en goed geschreven bijdragen. Veel success met de site in 2011 en ‘doe zo door’!

 2. Hallo Kenneth,

  Ik zit alleen op kantoor en het werk voor dit jaar zit er bijna op. Nu heb ik tijd om je te melden dat ik jouw foto site en van de duidelijkste en inspirerende site voor de hobby fotograaf vind.
  Ik volg je uitleg en opmerkingen op de voet. Ik heb jarenlang met een analoge Canon A1 gefotografeerd. Nu heb ik een Canon hybride met superzoom ( Canon SX 10 is). Toch mis ik soms de mogelijkheden van een spiegelreflex .
  Ik ben vooral bezig met macro, landschappen en portretten.
  Ik heb een vraagje. Kan ik op die vaste zoomlens een close-up lens zetten voor een scherpere opname? ik kan met de macro-stand tot op enkele cm op het voorwerp komen, maar dat levert weer belichtingsproblemen op. Of kan ik beter sparen voor een spiegelreflex met een speciale macro-lens?

  Verder wens ik ook jouw in 2011 voor mooie foto-momenten en vooral veel plezier in het fotograferen en alles wat daarbij komt kijken.

  Groetjes,
  Will

 3. Zo op de valreep van het jaar nog even 2 artikelen, toe maar!

  Een gelukkig nieuwjaar en ik wacht met spanning op de komende artikelen (en vragen van iedereen).

  @Will: met macro krijg je al snel belichtingsproblemen. Er is immers een steeds kleiner gebied dat je opneemt en op dat kleine stukje moet wel genoeg licht vallen. Tel daarbij op dat je toch met een wat kleiner diafragma wil werken en je hebt genoeg problemen. Een close-up lens helpt niet tegen belichtingsproblemen maar kan wel voor betere macro-opnames zorgen. Ga eens naar een fotozaak die de close-up lens op voorraad heeft en kijk eens of je die kan uitproberen. Dat is de beste manier om te kijken of het wat voor je is of dat je liever doorspaart voor een spiegelreflex.

  Toen ik nog met een compactcamera werkte heb ik ook een aantal keer een close-up lens gebruikt en de opnames die ik daarmee maakte waren goed. Het is dus zeker een optie ;)

 4. Bedankt voor deze geweldige site! Ik ben sinds kort aan het fotograferen geslagen en ben dus een absolute beginner! Kan heel veel leren van deze site. Dank daarvoor en een heel gezond 2011 gewenst!

 5. Hallo Kenneth,

  Ik wil je vanuit het zonnige Spanje dank zeggen voor de geweldige manier waarop je steeds weer met interessante onderwerpen weet te komen. Ik heb een mooie set camera’s en glaswerk bij me om me hier in Spanje uit te leven en gebruik te maken van je waardevolle adviezen.
  Een heel goed en fotografisch 2011 toegewenst.

  Cornelius

 6. Hartelijk dank voor de altijd zeer lezenswaardige en leerzame artikelen. We wensen je een heel gelukkig en gezond 2011.

 7. Bedankt voor alle leuke en goed geschreven artikelen Kenneth, ben erg benieuwd wat je in 2011 voor ons in petto hebt!

  Een heel gelukkig nieuw jaar toegewenst met uiteraard weer veel mooie foto’s!