DigitaleFotografieTips.nl

8 reacties op “Ervaringen met de Epson Stylus Photo R3000”

 1. Hallo,

  Heb je er ook een echte zwart wit foto mee afgedrukt? Is deze echt zwart wit, of is deze ook groenachtig?

  vrg
  JOhan

  1. Prima (echte) Z/W afdrukken, vanwege de extra Z/W inkten. Met kleuren inkten Z/W afdrukken maken geeft meestal kleurzweem..
   Inmiddels met Epson contact gehad en via een speciale opstart en schoonmaak procedure zou het lekken over moeten zijn.
   Nu wel naar een paar proefjes en ik hoop dat het zo blijft.

 2. Gebruik deze printer v.a. midden 2011. Eerst redelijk goede afdrukken, alles met origineel inkt en papier, nu april 2014 geeft de printer met regelmaat lekkages op de prints (inkt druppels), daarna kan je de boel weggooien. Service krijg je niet van Epson en bij de verkoper Klein.nl in Barendrecht worden zeer hoge kosten gerekend om het ding alleen maar ter controle aan te bieden. Hebben we het nog niet over herstel kosten. Kort om niet aan beginnen, want zoveel afdrukken had dit ding nu ook niet gedraaid.
  Dit apparaat heeft voor mij het label slecht!!!!

 3. Ik heb sinds januari 2012 een epson r3000. ik ben heel enthousiast over de prints, zeker als je deze aanstuurt vanuit lightroom.
  Maar….ik heb de printer nu al 3 keer ingestuurd naar Mservice voor reparatie; er is nu al tot 2 keer toe een nieuwe kleurenunit in de printer geplaatst. Daarmee heb ik eigenlijk al weer een nieuwe printer uitgegeven; een keer is de printer gereinigd.
  Al met al een hele dure printer, maar wel fantastische resultaten, als hij goed werkt.
  Ik weet niet wat ik anders zou moeten kopen, vooral ook omdat de Canon Printers er niet zo best van af komen.

 4. Binnen onze fotoclub hebben we nu al 3 EPSON R3000 printers, die inkt lekken, waardoor foto’s verloren gaan. EPSON wil er niets aan doen en vindt dat na 1 jaar de garantie voorbij is.

 5. Kun je met deze Epson R 3000 ook scannen

 6. Nee, je kunt er niet mee scannen. De afdrukken zijn fantastisch zoals gezegd, ALS DE PRINTER WERKT.
  Je dient deze printer dagelijks te gebruiken opdat de inktkanalen niet verstopt zouden raken.
  Je kunt ook niet rechtstreeks aan de printheads om deze met isopropanol te reinigen, en je dient dus een “headcleaning cycle” te doen.

  Kortom, na één jaar gebruik zegt de printer: “Sorry, gedaan” en je kunt deze (theoretisch) niet meer gebruiken, de onderkant van de printer bestaat immers uit een enorme spons die al jouw dure inkt oplsorpt, telkens je een printkopreiniging uitvoert.
  Ik heb 3 dergelijke printers versleten, en wat je ook probeert om langer en méér van de printer gedaan te krijgen, niks – dat niet evenveel als een nieuwe printer kost – lukt.

  Het inkt lekken, heren, dat komt omdat u een CISS gebruikt, dus geen originele epson inktpatronen, anders is dit niet mogelijk. Een goede CISS werkt goed, als de inkt goed is. En wees gerust, het recept van epson, is niet dat van een Chinese fabrikant, die de CISS-en op de markt brengen.

  Conclusie 1: uitstekende printer, er is geen betere, maar je betaalt je blauw.

  Conclusie 2: moet je niet écht zwart-wit foto’s afdrukken (wat niet lukt met 5 patronen, je hebt er 8 nodig waarvan 3 zwarte: donker zwart (K), licht zwart (L) en zeer licht zwart (LLK) … koop dan de 1500W, die even goede kleurenfoto’s afdrukt met 6 patronen en dus ook een simpeler printkop, die je ook makkelijker kunt reinigen

  De laatste nieuwe printers van epson gaan tot 10 patronen!