DigitaleFotografieTips.nl

6 reacties op “Composities met kleur”

 1. Weer een mooi artikelen met mooie foto’s. Die eerste heb ik eerder gezien bij 500px ;). Men is daar ook zeer tevreden over!

 2. Hoi Kenneth,

  Weer een ontzettend interessant artikel! Naar aanleiding hiervan rees bij mij weer een vraag op die ik al een tijdje heb. Wellicht dat jij mij in de goede richting kan wijzen.

  Regelmatig zie ik foto’s van prachtige luchten en landschappen met een paarse gloed. Het is mij tot nu toe nog nooit gelukt om zo’n dieppaarse gloed zelf terug te krijgen in mijn foto’s. Meestal heb ik of blauw, of rood, of oranje als hoofdtint.

  Weet jij misschien welke omstandigheden/camerainstellingen/nabewerking zijn er nodig om zo’n sfeer in je foto terug te krijgen? Je foto “Warme tonen in Almere” komt zeer in de buurt van wat ik bedoel.

  Met vriendelijke groeten,

  Menno

 3. zeer interessante uitleg, mooie voorbeelden, doet ne mens al weer snakken om het veld in te trekken
  Bedankt vr de tips
  mvg

  ingrid

 4. Hallo Kenneth,

  Weer een prima artikel met mijn dank. Mag ik je nog attenderen op de Colourchecker Passport van de firma X-Rite. Dit is een mooie tool, en voor mij heel belangrijk om de juiste kleuren op het de uiteindelijke foto te krijgen. Wellicht kan je hier nog eens een artikel over schrijven?

  Cornelius

 5. Hoi Kenneth, fijn dat je weer in de lucht bent, goed artikel!

 6. Als zo vaak op deze heerlijke website, weer heel interessante kennis en ervaring die wordt doorgegeven.
  Heel erg bedankt voor wat je ons hier zomaar weer aanbiedt. Mij inspireert het alvast telkens weer opnieuw.
  Ster