DigitaleFotografieTips.nl

20 reacties op “Fotograferen in de regen”

 1. Prachtige info!

 2. Regen biedt je als fotograaf zeker veel kansen. Probleem is echter, zoals jij al aangeeft, dat je die kansen vaak laat liggen omdat het weer niet uitnodigt om naar buiten te gaan. Het vergt even wat doorzettingsvermogen om toch die drempel over te stappen, de regen in!

 3. De foto is geweldig van sfeer en mede dank zij het figuurtje rechts, een topplaat.

 4. Een handige tip om je camera droog te houden:
  Bij de Xenox kun je een ‘water pouch’ kopen voor een paar euro Deze pouch, oftewel waterzak wordt gebruikt bij het primitieve kamperen om water in te vervoeren (dus 100% waterdicht).
  Ik gebruik ‘m al jaren en het bevalt prima.

  groet,
  B@rt

 5. Goede, bruikbare info. Het vergt inderdaad wat doorzettingsvermogen, maar als ik deze foto’s zie! Wat een prachtige beelden :-)

 6. Beste Kenneth,

  Erg interessant stuk. Goed geschreven en behulpzaam.

  Maar dit vond ik een beetje raar;

  “…..en bij thuiskomst de camera uit de tas te halen.”

  In uw artikel over winterlandschappen fotograferen staat echter dat je je camera het beste in je tas kunt laten als je thuis bent zodat die niet meteen beslaat en er geen condens in en op je camera en lens komt.

  Doet u dat alleen omdat het in het winter over het algemeen kouder is en omdat er dan meer kans is op condens, of is het een foutje?

  Groet,

  Mert

 7. Hoi Kenneth, dit is inderdaad een superfoto. Leuk vind ik de reacties op deze foto en de kleurenfoto. Zo mooi dat smaken verschillen. Ik vind persoonlijk de kleurenvariant mooier omdat daarin alleen de renner en de pion kleur heeft (ok, en de pluk gras linksvoor). De rest is eigenlijk al zwartwit door het hele slechte weer waardoor dat nog meer benadrukt wordt. Prima artikel overigens!
  Groeten,
  Raymond

 8. Perfecte foto van de eenzame fietser in de triathlon in stortbui.
  Alles klopt, ook de keuze voor zwart/wit.

 9. Kenneth,
  een prachtige regenfoto! Fijn dat je de camera instellingen erbij plaatste. Het is dan beter te begrijpen/volgen.
  Dank je wel en een fijne zondag,
  Maudy

 10. Leuk artikel Kenneth! En natuurlijk onwijs gave platen van de triathlon!

 11. Je kunt de open paraplu ook in je binnenzak steken(recht handvat),en je jas strak dicht-ritsen dan heb je ook de beide handen vrij.

 12. Ik vroeg mij af waarom jij bescherming voor je camera nodig hebt. De Canon 5D is weather sealed? Of zou je daar niet op vertrouwen? Ikzelf denk erover om een 7D aan te schaffen en vroeg mij af in welke mate je daarmee in de regen kan lopen. Je leest over mensen die de 7D of de 5D mk II zonder enige bescherming op Antarctica gebruiken en bij anderen is hij al stuk na een simpele regenbui. Het hangt waarschijnlijk af van exemplaar tot exemplaar. Wat is jouw ervaring hiermee of mening hierover?

 13. Hoi,

  Wat ik mij al heel lang afvraag is, hoe kun je mooie foto’s maken bij grijs grauw weer?
  Hier in NL is het tamelijk veel grijs en grauw weer, jammer want de foto’s worden dan ook saai, niet veel zeggend.

  Dus, hoe maak je een mooie foto bij grijs weer?

  Groetjes,
  Kim