DigitaleFotografieTips.nl

9 reacties op “Lokaal contrast nabewerken”

 1. Terug een leerrijk onderwerp

 2. Ik leer en werk ook met lightroom 4. Zulke kleine goed uitgelegde tips met voorbeelden zijn prachtig en welkom. Het vergemakkelijkt het leer proces.
  Bedankt
  Francois

 3. Mooie nabewerking van Cill Criosd ruïne, een mooie dreigende luchtpartij, alleen nog even de lucht in het doorkijkje van de voorste gevel wat bewerken.

 4. Super tip weer!
  Inmiddels een poosje met LR 3.6 aan het werk, maar nog niet echt (lees: echt niet) onder controle. Eerder nog niet gedurfd om aan deze tool te zitten. Veel dank voor de heldere uitleg!
  Resultaten schieten omhoog.

 5. Geachte mijnheer Verburgh,

  Alom lof over uw site.
  Mijn vraag luidt: wanneer U schrijft over opgelicht met 1,5 stop of lichter gemaakt met 0,8 stop, wordt dit uitgevoerd in uw fototoestel? Indien niet, hoe gaat U dan te werk in Photoshop.

  Bedankt voor de prachtige reeks, doch af en toe komt U nog wel eens een onwetende ziel tegen die wat meer uitleg kan gebruiken.
  Groeten,
  A. Van Eecke

 6. Dag Albert, bovenstaande aanpassingen zijn gemaakt in Lightroom door op specifieke plekken het beeld donkerder te maken. Als je dit in je camera doet wordt de gehele foto donkerder of lichter. Je kunt meer lezen over dit soort lokale bewerkingen op http://www.digitalefotografietips.nl/nabewerking/lokalebewerkingen/ en http://www.digitalefotografietips.nl/nabewerking/doordrukken/

 7. Tsjonge…. had ik dit 4 jaar eerder geweten :)

  Bedankt voor deze eenvoudige tip!!

  wat ik me afvraag, is er eigenlijk nog een bepaalde volgorde in het bewerken van foto’s? of doet iedereen altijd zo maar wat?