DigitaleFotografieTips.nl

6 reacties op “Praktijkshoot: Loch Maree”

 1. Ken, ik wou dat ik daar met jou in de regen gezeten had. ik heb daar jaren gewandeld en gefotografeerd, ook boven op de bergen gezeten. Toen kampeerden we in Gairloch op de camping. Je artikels zijn altijd mooi en interessant. Een kleine anecdode: Ik zat in de glf van Gairloch al uren met een Schot te vissen en plots zij die man tegen mij:Schotland is toch mooi in de regen, ik heb heel de wereld rondgezworven, maar uiteindelijk toch terug gekomen. Ik kon dat alleen maar beamen.
  mvg
  francois

 2. Keneth, De beelden zijn weer fraai. Je maakt een enorme promotie voor Schotland, ook al regent het er af en toe stevig. De foto met de bomen tegen de achtergrond van bergen is werkelijk prachtig. De nevel, die de regen maakt en de opspattende waterdruppels op de voorgrond, die de rotsblokken losweekt van het water, is bijzonder. In de uitsnede die je daarna afbeeldt is de voorgrond verdwenen en voor mij ook het spannende deel van de foto. Er is te veel rust in de foto ontstaan. De twee oeverlijnen op de voorgrond en achtergond vormen een V-teken wijzend naar de regenmist. Dat geeft de foto mede spanning. De stromende regen wordt meebeleefd en gevoeld. Mijn dank dat je dit deelt.

 3. Ik ben nu in bezit van een Sony Alpha 58 met een tweetal Sigma lenzen. Ik kijk regelmatig naar andere toestellen en ben steeds meer geinteresseerd in kleine compacte toestellen zolas een NEX 6 of 7 en Nikon J of V1 en op dit moment de Canon EOS M.
  Dit ook ben de gemakkelijke handelbaarheid van het meetornen van de grote DSLR camera. ben een amateur fotograaf en doe dit in veel vrije tijd. Een vervanging van mijn huidige toestel door een dergelijk toestel is dat dan raadzaam om te switchen.
  Ik hoor jouw visie en goede raad als professionel.
  Met dank.

 4. Ik ben heel blij dat je je camera nog kon redden! Mijn camera is vorige jaar vanaf nog geen halve meter naar beneden op het tapijt gevallen en is helaas overleden.
  Schitterende foto’s! Dat is juist de charme van Schotland; het continue veranderen van dezelfde scene. Ik heb destijds een video opnamen van mijn kinderen gemaakt bij Loch Maree. Echt schitterende omgeving!
  Nogmaals bedankt voor al je goeie tips en mooie foto’s!
  Groetjes, Wilma

 5. Hallo,

  Schotland blijft ook mijn favoriete land en kom er regelmatig om daar te fotograferen. Het gehele land inclusief de eilanden doorkruist en het blijft boeien, vooral als het geregend heeft.
  Prima foto’s en explicatie van Kenneth
  Groet.