DigitaleFotografieTips.nl

10 reacties op “Canon presenteert opvolger 70-200 2.8L IS”

 1. De 70-200 2.8L IS USM is een pracht van een lens, en een van mijn meestgebruikte lenzen. De verbeterde autofocus is zonder twijfel een plus, en de verbeterde switches (om per ongeluk omschakelen te voorkomen) is een must. Dat de lens nu de nieuwe generatie IS krijgt kan alleen maar toegejuicht worden, en zal de werking nog verbeteren. Maar om de lens nu ineens meer dan 1000 euro in prijs te doen stijgen… Dan denk ik dat ik toch nog even met mijn MkI verderdoe…

 2. Ik heb verdorie vorige week na heel lang twijfelen die lens gekocht. Nu zullen de oude wel in prijs dalen… De adviesprijs is 3000 euro voor de nieuwe lens, maar voor de “oude” was de adviesprijs ook 2400 euro, dus zal ze “maar” zo’n 600 euro duurder zijn.

  1. Calumet heeft hem in preorder beschikbaar voor € 2399 (http://www.calumetphoto.nl/item/CAN7020028ISUSMII/)

   1. Inmiddels staat hij bij Calumet voor pre-order voor ruim 2950,-
    Prijs wisselt een beetje.

    Sta zelf op het punt om een 70-200 2.8 IS USM aan te schaffen. Maar zit nu te twijfelen tussen de MK I en de MK II.
    De prijs waarvoor de MK II in de winkel komt zal echt geen bijna 3000 zijn. Dit is marketingtechnisch niet te verantwoorden. Canon weet dit ook donders goed. Ik verwacht dat de lens beschikbaar komt voor iets meer als 2000. Dit is een aanname van mijn kant overigens. Kan er helemaal naast zitten.
    Weet alleen niet of die 5 a 600 euro extra de MK II waard zal zijn.
    Helaas nog geen reviews kunnen vinden over de lens. Zit daar met smart op te wachten om zo een keus te kunnen maken. De planning was namelijk om deze maand de lens nog aan te schaffen. Nu zal het even afwachten worden ben ik bang.
    Als iemand trouwens een link heeft naar een review hoor ik dit heel erg graag!!

    Succes verder met de site! Het is een toppertje!

 3. Ik wilde eigenlijk de f/4 kopen, want de f/2.8 is voor mij te zwaar. Verwacht je dat ze binnenkort ook een nieuwe versie daarvan uitbrengen, dan wacht ik nog even!

  1. Ik lees op rumour sites dat er op 9 februari nog een Canon aankondiging komt mbt spiegelreflexen en mogelijk lenzen, dus ik zou zeker nog even tot die tijd wachten.

 4. Ik heb het ook even aan Jeff Lynch gevraagd, en die schreef dit:

  “The EF 70-200mm f/4L IS USM lens design is only a few years old and I don’t think Canon has any plans to update it in the next few years. I could be wrong but they have so many other lenses that are older designs I suspect the f/4 version will be continued for a long time.”

  Maar voor de zekerheid wacht ik wel even tot 9 februari!

 5. Uiteraard een prachtige lens. Maar wat heb ik aan 1. 2. 3 of 4 stops winst bij het fotograferen van sport (tennis). Het fototoestel beweegt niet, maar de speler en de bal/racket des te meer. Heb ik dan ook wat aan IS of kan ik goed uit de voeten met een 2.8 USM (geen IS).
  Ik ben al in het bezit van de 70-300 IS USM (4-5.6) en uiteraard werkt de IS wel bij het inzoomen naar 300 mm met de hand, dat heb ik getest.
  Iemand een mening over IS en sportfotografie, met name tennis, dus niet pannen (auto/wieler sport).

 6. Ik heb de Canon 70-200/2.8 MK2 nu geruime tijd. Ik ben er zeer enthousiast over en mijn ervaring staat hier:

  http://www.camerastuffreview.com/nl/reviews/54-test-objectieven?catid=12%3Aobjectieven

 7. Hallo Kenneth,,,welke lenzen zou jij mij kunnen aanraden.
  Ik hou van er van mijn dochter op haar paard te zien rijden zowel in een bak als op de weide (concours). Wat ik ook graag fotografeer is landschappen en zoals jou foto’s van schotland.
  Nog een passie is een macrolens voor het fotograferen van alle soorten insecten en vlinders bij voorbeeld. Het liefst haal voor boven genoemde alleen l lenzen met IS en USM (kwaliteit dus).
  Voor portret zou ik mij de plastic fantastic willen aanschaffen.
  Kan jij mij hier een advies in kunnen geven.

  Groetjes Jan