DigitaleFotografieTips.nl

18 reacties op “Composities met reflecties”

 1. Goed artikel, ik herken de verslaving van reflecties! GOED artikel.

 2. Geweldig, ik ga er eens wat meer op letten! Dank voor deze tips!

 3. Mooi Artikel!

  Leuke link naar flickr, +500 reflecties in het water, wat een bron voor inspiratie!

  Toen ik begon met lezen dacht ik, oh polarisatiefilter kan er dus nooit op. In de laatste paragraaf zeg je dat dit wel goed is voor natuurfoto’s. Adviseer je om ook een polarisatiefilter erop te schroeven als je bijvoorbeeld de plassen in een stad gaat fotograferen, of heb je dan wel het verkeerde effect door de pol.filter?

  1. Hoi Tom, in een waterplas werkt het polafilter ook, eigenlijk overal waar een reflectie is. Zo kun je de weerkaatsing van de zon op een auto ook met een polafilter tegengaan.

   1. Behalve op de metalen (lees verchroomde) delen.

 4. Mooi artikel!

  Ik heb het op mijn gemak zitten lezen. Er gaat weer een wereld voor me open. Heel leuk om daarmee te experimenteren.

  Een pola filter gebruik ik normaal ook tegen reflexie’s.

 5. Super. Dit brengt je weer op nieuwe dingen om te fotograferen (ben een mensenfotograaf).

 6. Ik lees je nieuwsbrieven met heel veel plezier en steek er ook enorm veel van op.
  mbt reflecties kan ik je zeggen dat ik ook verslaafd geraakt ben aan het maken van dit soort foto’s en ik zou er graag een paar aan het grote publiek willen tonen. Heb je op deze site wellicht een plek waar ik mijn foto’s kan plaatsen?

  1. Hoi Jeroen, dank voor et compliment. Op deze site is daar geen mogelijkheid voor, maar je zou de foto op bijvoorbeeld gallery.zoom.nl, http://www.flickr.com of http://www.mijnalbum.nl kunnen plaatsen en de link in een reactie plaatsen. In het presentatie gedeelte van de website heb ik meer informatie over de mogelijkheden staan.

 7. Leuk artikel, vooral de reflecties in plassen spreken me aan. Het liefst ga ik het nu meteen uitproberen maar het sneeuwt en er zijn amper plassen. Maar zodra het kan ga ik het met veel plezier uitproberen.

 8. Ook ik ben al jaren verslaafd aan reflecties, het begon met de koplampen van auto’s en later mode-foto’s d.m.v. het fotograferen van etalagepoppen. Op http://www.footo.nl (onder mijn naam) en onze website (www.gallerygoekseki.com) een aantal voorbeelden. Goed om d.m.v dit artikel hier aandacht aan te besteden!!

 9. Hoy Kenneth,
  Uw site benut ik als naslagwerk bij het fotograferen.
  Reflecties in wateroppervlakten boeien mij enorm. Proficiat met de mooie foto bij Loch Ness !!! Machtige reflectie en prachtige opname.

 10. Geweldige foto’s en interessante tips en informatie. Ik ben ook verslaafd aan ‘spiegelingen’. Maar ook aan tegenlicht. Probeer ook eens tegenlicht in de mist, vooral grondmist en een lage zon geeft mooie plaatjes.

 11. Wat een geweldige site is dit toch, opgeslagen onder mijn favorieten!!
  Het geeft mij veel ondersteuning bij de cursus digitale fotografie.
  Mijn complimenten,

 12. Hele mooie foto’s al wordt ik 200 jaar lukt me dat nog niet
  ik verdiep me iedere dag erin maar het wil maar niet lukken
  ik heb nou de canon 1000 eos 1jaar maar op mijn leeftijd [62]
  moet je maar niet te veel verwachten mijn vrouw zecht vaak
  doe dat ding toch weg maar ja,mischien is dat wel het beste
  Groetjes Arnold.

  1. @ Arnold: niet wegdoen hoor, die camera.
   Ik vind het niet leuk van je vrouw, dat ze je niet steunt en leeftijd heeft hier natuurlijk al helemaal niets mee te maken.
   Probeer aan te sluiten bij een fotoclub waar een groep voor beginners geformeerd is? Of richt er binnen zo’n fotoclub zelf één op? Ik heb dat ook gedaan en daar leer ik (hééél langzaam) steeds een klein beetje meer. En inderdaad, zulke foto’s als op deze site, maak ik ook niet. Dat kost meestal ook heel veel tijd per foto, realiseer je dat ook. Maar het gaat ook om het plezier en de vooruitgang, en plezier heb ik en vooruitgang boek ik ook. Doen hoor!!

  2. Arnold,

   Wat voor foto’s probeer je te maken ? Wie weet kan ik je op weg helpen. Als je in keer in de buurt van Arnhem bent. Wil ik je best keer de basis één op één uitleggen. Je kunt me bereiken via het contact formulier op mijn website http://EOSfotografie.nl

   Help je graag op weg. Niet de moed opgeven hoor !!. Fotografie is zo’n leuke en ontspannende hobby. ;-)

   Groet,
   Daan