DigitaleFotografieTips.nl

30 reacties op “iPad Camera Connection Kit bespreking”

 1. Afhankelijk van de kaartlezer kun je deze wel aansluiten op de Camera Connection Kit. Als je er dus eentje hebt die niet zoveel stroom gebruikt is het toch een handige oplossing.

  Nog meer leuke details; je kunt via de USB connector van de CCK ook een USB toetsenbord aansluiten en gebruiken. Handig als je wat uitgebreidere verhalen wilt schrijven op je iPad!

  Check ook mijn review van de Camera Connection Kit; http://www.photofacts.nl/fotografie/rubriek/reviews/review_ipad_camera_connection_kit.asp

 2. betr: Instapaper.
  Beste Kenneth,

  Duidelijk is dat Instapper kan worden gebruikt op de iPad en iPhone. Geldt dit ook voor de thuiscomputer cq. MacBook??
  Op haar site geeft Instapaper met een plaatje van een Computer aan dat dit tot de mogelijkheden behoort. In de teksten ontdek ik enkel de namen iPhone en iPad. Met dank voor je reactie wens ik je succes. Groeten Piet Hein Krom.

  1. Beste Piet Hein (en Kenneth),

   Kijk voor de grap ook eens naar de tool Read it later.
   Persoonlijk vind ik deze prettigere werken dan Instapaper. Het biedt zelfs mogelijkheden voor integratie in de iOS versie van Safari (weet niet of instapaper dit ook heeft?)

   Groet, Roy Milder

   1. Hallo Roy,

    Bedankt voor je tip “Read it Later”.

    P-H

 3. Wat houd die connection kit precies in en waar koop je die Apple?
  is het software of hardware?

 4. Hoi Kenneth,

  Bestaat er ook zo iets voor de ASUS Eee pad 16g voor zover jij weet?

  1. Frans,
   Dat is voor de Asus niet nodig. Die heeft reeds een ingebouwde SD Card lezer en je kunt daar dus gewoon je SD Geheugenkaart insteken. De iPad heeft die mogelijkheid niet en daar heb je die Camera Connection Kit voor nodig.
   Ongetwijfeld is voor je Asus ook software te vinden waarmee je van alles met je foto’s kunt doen.
   Gr Alex

 5. Hoi Kenneth,
  Wat wellicht ook interessant is om te verkennen zijn de Eye-Fi SD-kaartjes met ingebouwde WiFi. Zo kun je tijdens een shoot bijvoorbeeld direct de JPG op je iPad tonen (voor het model) terwijl je later de RAW versie inlaadt (met je CCK of op je PC).

  gr Alex

  1. Ik heb zo’n eye-fi kaartje en daar wat testen mee gedaan op mijn iPad. De snelheid voor het overzetten van de bestanden valt me helaas erg tegen..

 6. Lees de nieuwsbrief altijd met veel plezier, raadpleeg ook regelmatig met veel genoegen de site als ik iets wil opzoeken, maar wil vandaag graag eens extra bedanken voor de tip over de fotoboeken op craft en vision. Vanmorgen in een adem een erg inspirerend ebook van david duchemin gelezen. Veel dank voor de tip.

 7. Kenneth

  als ik de foto’s heb geïmporteerd dan maakt de Ipad een map “laatste import” en alles geïmporteerd aan. de foto’s staan in deze mappen maar ook in de mappen die ik al aangemaakt heb (bijv kinderen / werk). Als ik foto uit import map wil verwijderen, dan krijg ik de melding dat foto in alle 3 de mappen verwijderd wordt. Hoe kan ik de map import verwijderen zonder dat de foto’s uit de albums worden verwijderd.

  Alvast bedankt voor het antwoord,

  Anne

 8. Waarom lukt het downloaden van foto’s via de camera connection kit niet meer?
  Heb thuis met veel succes de mogelijkheden getest. Nu ik op vakantie ben lukt het niet meer om met hetzelfde fototoestel en dezelfde iPad en dezelfde camera connection kit foto’s naar mijn iPad te downloaden. Krijg steeds dezelfde boodschap: dit USB-apparaat wordt niet ondersteund???
  Heeft het te maken met de Wifi van het hotel?? Probleem deed zich voor in twee verschillende hotels!!!!!
  Help?
  Alvast bedankt voor het aanreiken van een oplossing.
  Gerda

  1. het blijkt dat na de overgang naar IOS6 de connection kit niet meer werkt en de melding verschijnt ..wordt niet ondersteund..
   mogelijk dat apple inziet dat er te veel misbruik van wordt gemaakt
   zoals andere toepassingen/muziek overzetten e.d.
   waar de kit feitelijk niet voorwas gemakt
   op dit moment kan ook ik niets meer met de kit
   maar mogelijk is er iemand die de oplossing weet

 9. Hallo,

  Heeft er iemand ervaring met overzetten van foto’s naar een galaxy tab?

  Ik kan wel foto’s van de computer op de tab plaaten, maar niet direct van de sd-kaart. Ik heb het al geprobeerd via een usb adapter (ene kant de tab via oplaad kabel en andere kant camera/card reader).

  Bij voorbaat dank,
  Sander

 10. Bestaat er een programma voor de ipad om een foto direct (ter controle) op de ipad te tonen?
  Op een imac heb ik het programma “Sofort Bild” gezien. De foto wordt een paar seconden na de opname op het computerscherm getoond. Compleet met alle instellingen. Het programma herkent namelijk de camera. Dit is een heel mooie manier om de camera-instellingen direct te corrigeren. De camera is d.m.v. een kabel met de computer verbonden.

  Groet, Peter

 11. Ik lees steeds dat de foto,s opgeslagen worden op de ipad.Ik wil de foto,s op mijn kaart of memorystick laten staan en alleen vertonen op mijnipad.Zo heb ik 16gyg extra geheugenen. Kan dit ook?

  1. Neen, dat is niet mogelijk

 12. Mijn vraag over het overzetten van de foto’s is dat ik na beëindiging gelijk 3 dezelfde mappen heb,en ik deze niet kan wijzigen daar ik dan alle drie de mappen met foto’s gelijk kwijt ben,
  Hoe kan dit ? En wat zou ik fout doen,graag een oplossing
  Mat.

 13. Beste Kenneth,
  Kun je mij uitleggen hoe ik foto’s vanaf mijn laptop naar mijn ipad kan krijgen met een camera kit van apple. Als ik de foto’s op een sd kaartje plaats en dan in de ipad doe dan ziet de ipad ze niet.
  Nu lees ik veel over de map structuur dat je die gelijk moet houden maar ik weet niet hoe je dat moet aanmaken op de sd kaart. Ben een leek wat dat betreft.
  Graag ontvang ik wat hulp.
  Bedankt alvast.
  Groet,
  Aaltje

 14. Hoi Kenneth,
  Kun je ook uitleggen hoe je foto’s via de sd kaart vanaf je laptop naar je ipad krijgt.
  Het lukt mij namelijk niet. Via icloud gaat het niet.
  Misschien weet jij hoe dat moet.
  Je moet namelijk de mapen aanhouden anders leest de ipad het niet. En dat is nu mijn probleem.
  Bedankt alvast.
  Groet,
  Alies

 15. “Als je de iPad aansluit op je computer (via de gebruikelijke dock connector) ” Hoi, welke dock connector heb ik nodig om de ipad aan te sluiten op een windows 7 computer om de raw foto’s te kunnen uploaden? Alvast bedankt voor uw antwoord. mvg Hans