DigitaleFotografieTips.nl

7 reacties op “Composities verbeteren met bijsnijden”

 1. Ik heb de mail doorgezonden naar een oudere broer (88) waar ik het bijsnijden even eerder had uitgelegd, dus is deze uitleg vast waardevol voor hem.
  Dank je wel. Ik lees je tips met veel plezier en probeer er zoveel mogelijk lering uit te trekken.

 2. Hoi Kenneth,

  Dank je wel voor je meer dan duidelijke uitleg. Ik heb verschillende fotocursussen gevolgd, daar veel geleerd, maar door jouw tips wordt alles nog eens extra uitgelicht. Jouw uitleg en aanwijzingen, met foto’s, zijn praktijk en spreken aan.
  Ik hoop nog veel tips van jou te lezen en er van te kunnen leren.

  Hartelijke groeten,

  Anneke

 3. Hallo Kenneth,
  Al eerder heb ik je verteld dat ik het geweldig vind wat je doet.
  Nogmaals wil ik dit benadrukken, ik leer heel veel van je tips.
  Iedere dag benieuwd of er weer een mailtje van je is en dan snel openen….

  Groetjes,
  Jacqueline

 4. Zelf sneed ik mijn fot’s vaak al bij, wat dan veel meer expressie gaf aan het geheel. Toch heb ik weer wat bijgeleerd. met name de foto van het CS in Amsterdam gaf me veel inzicht.
  Bedankt voor al je nuttige tips, ik lees ze altijd vol belangstelling. ik hoop dat je het nog hééééééél lang blijft doen; ik leer er veel van.
  Geweldig en succes.

  Hartelijke groeten,
  Nelleke

 5. Kenneth,

  Bij de 2e foto zet je het oog van het portret op het kruispunt volgens de regel van derden. Echter is er nog een andere regel die naar mijn idee beter op gaat. Namelijk de diagonaal methode.
  Als je de foto op die manier gaat bekijken, gaat volgens mij de diagonaal van linksboven door het linkeroog.

  Voor meer info: http://www.diagonaalmethode.nl/

  Groet,
  Erik

 6. hallo ik ben blij dat ik deze site gevonden heb ik doe al jaren fotograferen van vroeger uit ben ik begonnen met een weg werp camera en daarna nog anderen ik vind dit leerzaam ik print ook pag. uit ik las ergens wat over riijst of pittenzak wat kan ik me daar bij voorstellen ik gebruik nu de canon eos 600 d een perfecte camera bv dank