DigitaleFotografieTips.nl

12 reacties op “Neem je camera mee op vakantie”

 1. Pas de tijd van je camera(‘s) aan wanneer je in een andere tijdzone op reis bent.

  Wat storende grammaticale fouten in dit artikeltje: “Daarnaast wordt je… ; Dan wordt je…”. En deze zin loopt niet: “Zorg er in ieder geval voor dat je je camera in het zicht houdt en als je niet zeker bent van een gebied opbergt zodat je minder de aandacht er mee trekt.” Even de tekst nalopen voor je op vakantie gaat…! :-)

 2. hee, wat een toffe tekst en tips Kenneth! Dank je wel voor de (alweer handige en bruikbare) informatie. Fijne vakantie en tot na de zomer!

  ps lex, jij bent geloof ik wel aan vakantie toe..pff

 3. Leuke tekst en goede info(ook fijn dat het gelijk gecorrigeerd wordt),wat ik mis bij de info onder de foto’s is of je via stops onder of juist overbelicht hebt,dit zou het info plaatje helemaal compleet maken.

 4. Leuke tips Kenneth! Alleen het verhaal van de handbagage gaat niet altijd op helaas. Dat is nl. afhankelijk van de maatschappij. Dit jaar met Corendon naar Turkije geweest. Zij hanteren een max. gewicht van 6 kg. voor handbagage. Nooit bij stilgestaan, dus op Schiphol kon ik mijn objectieven overpakken in mijn gewone koffer. Daar was ik dus niet blij mee, maar wat moet je? Mijn Lowepro tolley weegt leeg al 4.8 kilo. Bijna lege fototas dus mee op vakantie.

 5. Ik blij met m’n Panasonic G3 en pancake lensjes ;)
  Hoef je niets eens altijd een fototas mee te nemen.
  Camera om je nek en pancake lensjes in je jas/broek zak.
  Het gewicht is ook zo laag dat je er gerust een dag mee om je nek kan lopen.

 6. “…noteer de fotonummers zodat je weet waar de ene dag stopt en de volgende dag begint.” Dit is natuurlijk ook terug te vinden in de EXIF-data. Je kunt ook een papiertje met daarop de datum fotograferen, of, leuker nog, de plaatselijke/landelijke krant waarop de datum zichtbaar is. Je hebt dan meteen ook het belangrijkste nieuws van die dag te pakken.

 7. een camera met ingebouwde GPS is zeer handig op vakantie
  je hoeft geen nota’s te nemen en achteraf weet je precies waar de foto genomen is
  op dat vlak meer dan tevreden met mijn kleine maar uitstekende compact : Nikon Coolpix P6000 ..

 8. Goede tips, Kenneth. Ik had op onze laatste trip veel profijt van mijn meegenomen stekkerdoos met 4 m. snoer voor het tegelijkertijd opladen van netbook en accu opladers, telefoon etc.

 9. Ik ben sinds kort bezig met fotografie en heb me hier dus aangemeld voor tips en ideeën ….erg leuk!!
  Aankomende vakantie ben ik van plan los te gaan in Kroatië. Ga dus veel experimenteren met mijn camera.
  Iedereen een fijne vakantie en foto plezier.

 10. Ik heb zelf een GPS tracker. Een los apparaatje waarmee ik om de 30 seconden log waar ik ben. Hij werkt op (oplaadbare) penlights en ik kan per penlight ong 13 uur loggen.

  Hiermee kan ik de hele route loggen en kan via datum tijd al mijn foto’s positioneren.

  Scheelt een berg administratie.

  Zie hier voor voorbeelden:
  http://www.pabras.nl/Directories/rob/Vakanties/KURT2011/Index.htm